Απόφαση – σταθμός του ΣΤΕ: Η Εκκλησία θα πληρώνει ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα

bb

Απόφαση – σταθμός του ΣΤΕ: Η Εκκλησία θα πληρώνει ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα

Όσα ακίνητα ανήκουν στην Εκκλησία της Ελλάδος ή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, τα οποία δεν χρησιμοποιούνται για λατρευτικούς, θρησκευτικούς ή κοινωφελείς σκοπούς, υποχρεούνται να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ.

Αυτό έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά από προσφυγή της Σταυροηγιακής Μονής της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας (Χαλκδική) η οποία κλήθηκε να καταβάλει ΕΝΦΙΑ ύψους 259.395 ευρώ, ζητώντας από το υπουργείο Οικονομικών επαναπροσδιορισμό του ποσού.

Το υπουργείο δεν απάντησε και η Mονή προσέφυγε στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο. Με την αίτησή της ζητούσε να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικός ο νόμος 4223/2013, κατά το σκέλος εκείνο που προέβλεπε ότι δεν απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ τα ακίνητα της Εκκλησίας που μισθώνονται ή παραχωρούνται.

Οι ανώτατοι δικαστές έκριναν ότι η επιβολή ΕΝΦΙΑ στα ακίνητα της Εκκλησίας δεν δημιουργεί βάρος ικανό να κλονίσει την περιουσιακή της κατάσταση.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/346456-Apophase-stathmos-toy-STE-E-Ekklesia-tha-pleronei-ENPHIA-gia-ta-akineta ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...