Β. Γκίζας: «Θα αποδοθούν στους πολίτες σημαντικοί κοινόχρηστοι χώροι»

Τη υποβολή πρότασης στο Πράσινο Ταμείο, προκειμένου ο Δήμος Ναυπακτίας να προχωρήσει στην απαλλοτρίωση δύο σημαντικών ακινήτων εντός της πόλης της Ναυπάκτου, όπως προβλέπεται και στο Σχέδιο Πόλης, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2020. Συγκεκριμένα πρόκειται πρώτον, για το οικόπεδο, γνωστό και ως «πλατεία Παπαχαραλάμπους» που βρίσκεται μεταξύ των οδών Πλαστήρα και Καρακουλάκη, και δεύτερον για το ακίνητο έναντι του χώρου όπου πραγματοποιείται η εμποροπανήγυρις, στην παραλία του Γριμπόβου.

Ο Δήμος Ναυπακτίας και η αρμόδια Υπηρεσία έχουν συγκεντρώσει το σύνολο των στοιχείων που απαιτούνται για την υποβολή του αιτήματος χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Απόκτηση ελεύθερων Κοινοχρήστων Χώρων στις πόλεις 2018» του Πράσινου Ταμείου (κωδ. πρόσκλησης Κ.Χ.2020). Η επιλογή των εν λόγω χώρων έγινε, καθώς στις βασικές προϋποθέσεις του Προγράμματος συμπεριλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, και το να έχουν τα προτεινόμενα ακίνητα αποχαρακτηρισθεί με δικαστικές αποφάσεις άρσης απαλλοτρίωσης, όπως ισχύει στις δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Η Ναύπακτος, με την αίσια έκβαση της πρότασης που θα κατατεθεί στο Πράσινο Ταμείο, θα αποκτήσει προς αξιοποίηση δύο από τους πλέον σημαντικούς κοινόχρηστους χώρους, όντας απαραίτητοι για τη βιώσιμη ανάπτυξη του αστικού ιστού, αλλά και την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού. Σχετικά με την αξιοποίησή τους, η οποία θα ακολουθήσει, δύνανται να αποτελέσουν σημαντικούς χώρους αναψυχής-πρασίνου και σημεία αναφοράς για τους κατοίκους της πόλης, οι οποίοι, παράλληλα, θα αποφορτίσουν μερικώς και το παραλιακό τμήμα.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας, κ. Βασίλης Γκίζας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εξέλιξη δήλωσε: «Μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών, ο Δήμος Ναυπακτίας είναι πλέον πολύ κοντά στο να κάνει δικούς του δύο πολύ σημαντικούς χώρους, τους οποίους μάλιστα δικαστικά αυτή τη στιγμή έχει απολέσει. Η «πλατεία Παπαχαραλάμπους», αλλά και το ακίνητο στην παραλία του Γριμπόβου, στόχος μας είναι να αποδοθούν στους πολίτες ως κοινόχρηστοι χώροι, αποτελώντας μεγάλης αξίας κομμάτια στον προγραμματισμό που έχει γίνει από το Δήμο, τόσο για τον πολεοδομικό σχεδιασμό όσο και για την αναβάθμιση του ιστορικού πυρήνα της πόλης. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια σήμερα, ώστε η Ναύπακτος της επόμενης ημέρας να είναι όπως την οραματιζόμαστε όλοι μας».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...