Αρχίζουν διερευνητικές επαφές Αίγυπτος και Τουρκία

Αρχίζουν διερευνητικές επαφές Αίγυπτος και Τουρκία
Αρχίζουν διερευνητικές επαφές Αίγυπτος και Τουρκία

Προσπάθεια ομαλοποίησης των σχέσεων ανάμεσα σε Τουρκία και Αίγυπτο, καθώς οι δύο χώρες μπαίνουν σήμερα σε πολιτικές διαβουλεύσεις.

Οι σχέσεις των δύο χωρών είναι τεταμένες από την ανατροπή του προέδρου της Μουσουλμανικής Κοινότητας, Μοχάμεντ Μόρσι, και την ανάληψη της εξουσίας από τον Aμπντέλ Φατάχ Σίσι, τον οποίο ο Ερντογάν έχει αποκαλέσει στο παρελθόν «τύραννο».

Οπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η απόπειρα εξομάλυνσης των σχέσεων εντάσσεται στην προσπάθεια της Αγκυρας να συσφίξει τους δεσμούς της και να οικοδομήσει γέφυρες με αραβικές χώρες, συμμάχους των ΗΠΑ.

Οι διερευνητικές επαφές ανάμεσα στους υφυπουργούς Εξωτερικών Τουρκίας και Αιγύπτου θα διεξαχθούν στο Κάιρο σήμερα και αύριο. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών, οι επαφές θα διεξαχθούν με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, πρέσβη Χάμντι Σάναντ Λόζα, και τον Τούρκο ομόλογό του , πρέσβη Σεντάτ Ονάλ, και θα επικεντρωθούν σε σειρά μέτρων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα σε Κάιρο και Αγκυρα.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...