Αστυνομικός σταματά οδηγό με επικίνδυνο ελαστικό

Ασυνείδητοι οδηγοί υπάρχουν παντού ακόμη και σε χώρες, που η οδική ασφάλεια υπάρχει στην συνείδηση των πολιτών της. Δείτε πόσο κατεστραμμένο ήταν ένα ελαστικό σε αυτοκίνητο, το οποίο σταμάτησε η αστυνομία για έλεγχο.

Ο αστυνομικός συνόδευσε τον οδηγό (ο οποίος σύμφωνα με το tweet απορούσε για την επιμονή του τροχονόμου) σε βουλκανιζατέρ όπου το ελαστικό αλλάχθηκε με καινούργιο. Μετά επικοινώνησε στο διαδίκτυο φωτογραφία με το ελαστικό γράφοντας πως οι οδηγοί πρέπει να ελέγχουν την κατάσταση του οχήματός τους. Η τροχαία του Derbyshire εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία έλεγε πως: «Κατά την περιπολία του ο PPO 9712 (Personal Protection Officer) είδε το αυτοκίνητο αυτό έξω από ένα σχολείο να αφήνει εκεί παιδιά. Όταν το έκρινε ασφαλές ο 9712 συνόδευσε το όχημα με τον οδηγό του σε παρακείμενο συνεργείο. Ένα νέο ελαστικό τοποθετήθηκε. Ίσως ο αστυνομικός να έσωσε τον οδηγό από τα χειρότερα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Τα εξογκώματα («καρούμπαλα») στους τροχούς εμφανίζονται μετά από χτύπημα του ελαστικού σε λακκούβες, κράσπεδα ή άλλα εμπόδια τα οποία είναι ικανά να καταστρέψουν τον εσωτερικό σκελετό του που υποδηλώνει μεγάλη παραμόρφωση.

Αν πέσουμε με μεγάλη ταχύτητα σε μια λακκούβα με κρύα ελαστικά τα αποτελέσματα μπορεί να είναι καταστροφικά και είναι πού πιθανό να οδηγήσει σε σκίσιμο του ελαστικού, ίσως  και σε κάποιο σοβαρό ατύχημα. Μάλιστα το… καρούμπαλο δεν εμφανίζεται αμέσως μετά το χτύπημα, αλλά ώρες ή και ημέρες μετά, στο προφίλ (το πλαϊνό μέρος) του ελαστικού.

Πηγή



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...