Αυστηρά πρόστιμα για “κακές” επιχειρήσεις

Αυστηρά πρόστιμα για
Εξοντωτικές χρηματικές ποινές αρχικά και σε δεύτερη φάση λουκέτα θα μπαίνουν στις επιχειρήσεις που απασχολούν ανασφάλιστους εργαζομένους. Αυτά προβλέπονται στις υπουργικές αποφάσεις που θα εκδώσει αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με το tovima.gr οι υπουργικές αποφάσεις θα προβλέπουν εξοντωτικές χρηματικές ποινές και πρόστιμα για την πρώτη φορά που θα συλληφθεί επιχείρηση ή επαγγελματίας να απασχολεί ανασφάλιστο στην εργασία του ενώ για τη δεύτερη φορά η ποινή θα είναι το προσωρινό κλείσιμο της επιχείρησης. Οταν η επιχείρηση επαναλειτουργήσει, σε περίπτωση που ξανασυλληφθεί ο επιχειρηματίας να απασχολεί ανασφάλιστους εργαζομένους, θα τιμωρείται με οριστικό κλείσιμο και αφαίρεση της άδειας της επιχείρησης.

Μιλώντας στο tovima.gr, ο κ. Βρούτσης ανέφερε πως «θα ξεκινήσω από το νομό μου, τις Κυκλάδες. Θα κλείσω επιχειρήσεις που απασχολούν ανασφάλιστους» .

Οι υπουργικές αποφάσεις που θα καθορίζουν το πλαίσιο ελέγχων και τις ποινές για όλους όσοι απασχολούν ανασφάλιστους (Ελληνες ή μετανάστες), αναμένεται να εκδοθούν αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Ειδικούς ελέγχους θα πραγματοποιήσει το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) στην Πάρο όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός – κυρίως μεταναστών – που εργάζονται χωρίς χαρτιά και χωρίς ασφάλιση.

OIKONOMIA
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...