Αυστραλία: Φάλαινα και το μωρό της σε κοινή θέα!

Αυστραλία: Φάλαινα και το μωρό της σε κοινή θέα!
Αυστραλία: Φάλαινα και το μωρό της σε κοινή θέα!

Εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου δείχνουν δεκάδες surfers να βρίσκονται περίπου 10 μέτρα από τις φάλαινες, στις ακτές της Αυστραλίας, ιδιαίτερα εκείνη όπου ένα φαλαινάκι, ακολουθούμενο από τη μητέρα του, έφθασε σε λίγα μέτρα από τους κολυμβητές σε παραλία βόρεια του Σίδνεϊ!

Είναι ασυνήθιστο να βλέπεις ένα μωράκι φαλαινών τόσο νωρίς στο Σίδνεϊ, έγραψε χαρακτηριστικά η Βρετανική εφημερίδα GUAEDIAN, επισημαίνοντας πως στα ανατολικά της Αυστραλίας μεταναστεύουν τα συμπαθή θαλάσσια κήτη κινούμενα βόρεια από την Ανταρκτική, κατά μήκος των ακτών και θέλοντας να φθάσουν σε τροπικά νερά στο βόρειο Κουίνσλαντ, καθώς είναι γνωστό πως οι φάλαινες γεννούν στα θερμότερα νερά και συχνά οι μητέρες και τα μωρά τους εντοπίζονται προς το νότο κατά το τελευταίο μέρος της Αυστραλιανής άνοιξης.

Ένας κολυμβητής, είπε στον Guardian Australia ότι δεν είχε δει ποτέ μια φάλαινα, ιδιαίτερα ένα μωρό της, να έρχεται τόσο κοντά στην παραλία… «Υπήρξε μια μικρή υπόδειξη και κοίταξα γύρω και το μικρό ήταν ακριβώς εκεί. Τότε η μαμά του φάνηκε πολύ έξυπνη, νομίζω όταν κατάλαβε πόσο κοντά ήταν οι άνθρωποι. Συχνά βλέπεις φάλαινες μακριά από την πλάτη, αλλά αυτή ήρθε ακριβώς δίπλα μας. Νομίζω ότι όλοι πήγαιναν για να πάρουν μια καλή ματιά. Είναι το πράγμα που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι είδαμε”!

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...