Αυτά είναι τα 7 μεταπτυχιακά στην Ελλάδα με την μεγαλύτερη ζήτηση

 Αυτά είναι τα 7 μεταπτυχιακά στην Ελλάδα με την μεγαλύτερη ζήτηση
Χιλιάδες απόφοιτοι πανεπιστήμιων ψάχνουν να βρουν ποιο θα είναι το επόμενο τους βήμα στην ακαδημαϊκή τους καριέρα και εξαπολύουν «σαφάρι» προκειμένου να εντοπίσουν το μεταπτυχιακό το οποίο θα τους παράσχει την όσο το δυνατόν καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση στην Ελλάδα.

Η επιλογή ενός μεταπτυχιακού προγράμματος δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση, καθώς πρέπει να συνδυαστούν η κλίση του ενδιαφερόμενου με την εξασφάλιση της γρήγορης «απορρόφησης» στην αγορά και την προοπτική σταδιοδρομίας στον χώρο. Χαρακτηριστικό είναι, ότι τα παλιά «βαριά χαρτιά» της επαγγελματικής αποκατάστασης είναι κορεσμένα και πλέον υπάρχουν μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρουν υψηλή εξειδίκευση, αναφέρει η εφημερίδα «Κεφάλαιο».

Ποια είναι τα μεταπτυχιακά με την μεγαλύτερη ζήτηση:

Τηλεπικοινωνίες, ηλεκτρονικά και πληροφορική: Οι σημαντικές εξελίξεις στα συστήματα τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, έχουν μετατραπεί σε «χρυσή ευκαιρία» για τους νέους εργαζόμενους που εξειδικεύονται στους συγκεκριμένους τομείς, λόγω της υψηλής ζήτησης που υπάρχει στα τηλεπικοινωνιακά συστήματα, ιδιαίτερα με την επέλαση του Διαδικτύου. Διδάσκονται στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Διοίκηση Επιχειρήσεων: Σε εταιρείες συμβούλων, εταιρείες παροχής υπηρεσιών, πολυεθνικές καθώς και βιομηχανίες, ζητούν όλο και περισσότερους εξειδικευμένους εργαζόμενους με μεταπτυχιακά κυρίως στη διοίκηση επιχειρήσεων, κυρίως λόγω των νέων καταστάσεων που έχουν διαμορφωθεί στον τρόπο λειτουργίας του ιδιωτικού τομέα. Διδάσκεται στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Οικονομικές επιστήμες: Λόγω των σαρωτικών αλλαγών που έχει φέρει η οικονομική κρίση στον τομέα των επιχειρήσεων και των επενδύσεων, οι οικονομικές επιστήμες θεωρούνται περιζήτητες, κυρίως όσον αφορά την οργάνωση και την λειτουργία των λογιστικών και ελεγκτικών υπηρεσιών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Διδάσκεται στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Οργανωτική Ψυχολογία: Η Ορανωσιακή Συμπεριφορά και Ψυχολογία που μελετά την συμπεριφορά και τις γνωστικές και συναισθηματικές διεργασίες των ατόμων σε σχέση με το εργασιακό τους περιβάλλον, θεωρείται από τα πιο «βαριά χαρτιά» των μεταπτυχιακών σπουδών, λόγω της σημαντικότητας που έχει το ανθρώπινο δυναμικό για την βιωσιμότητα μιας επιχείρησης. Διδάσκεται στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Πολιτικοί Μηχανικοί νέων υλικών και τεχνολογιών: Ενας σημαντικός για κάθε επιχείρηση κλάδος, καθώς προσφέρει γνώση και έρευνα σχετικά με τις εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο του σχεδιασμού και των ειδικών τεχνολογιών. Σε συνδυασμό με τις καινοτόμες ιδέες που επικρατούν πλέον στην αγορά, αποτελεί ένα ακόμη «πασπαρτού» για γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση. Διδάσκεται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Συστήματα Αυτόματου Ελέγχου: Το εν λόγω μεταπτυχιακό πρόγραμμα ασχολείται με την ενίσχυση της επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας στην περιοχή των Συστημάτων Κατασκευών Παραγωγής, με ιδιαίτερη έμφαση στην εισαγωγή αυτοματισμών και της υποστήριξης όλων των σχετικών διαδικασιών με ηλεκτρονικού υπολογιστές. Διδάσκεται στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Αγροχημεία και Βιολογικές καλλιέργειες: Η «επιστροφή στη φύση» που έχουν αρχίσει χιλιάδες Ελληνες οι οποίοι εγκατέλειψαν τα μεγάλα αστικά κέντρα για τις καλλιέργειες τους, ενισχύεται με το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό, καθώς δίνει την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να αποκτήσουν ισχυρό επιστημονικό υπόβαθρο, εμπειρία και τεχνογνωσία για την υιοθέτηση βέλτιστων λύσεων και εφαρμογών στη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή, καθώς και την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων και την προστασία του περιβάλλοντος. Διδάσκεται στο Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

ΠΑΙΔΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...