«Επέλεξα με την οικογένεια μου να μεταβώ για τις Ακολουθίες του Πάσχα στα Παρακαμπύλια και όχι να μείνω στο Αγρίνιο. Δικαιώθηκα γιατί στην εκκλησία που πήγα υπήρχε τάξη, καρέκλες έξω και ,για παράδειγμα, αντίδωρα και τα λουλούδια δεν τα έδινε ο παπάς αλλά τα παραλάμβαναν μόνοι τους οι πιστοί. Οι οδηγίες της Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου ήταν σαφείς»

Τα ανωτέρω ανέφερε στο agrinionews.gr Αγρινιώτης για να αντιπαραβάλει τη στάση των δύο μητροπολιτών της Αιτωλοακαρνανίας. Αυτή του Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεου με αυτή του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ. Κοσμά. Μια στάση εκ διαμέτρου αντίθετη και στη διαχείριση της περιόδου του Πάσχα.

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου τήρησε τα μέτρα και ακόμη και η Ανάσταση τελέστηκε στις 9  το βράδυ με ελάχιστο κόσμο εντός της εκκλησίας και μέτρα.

Στην Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας το… ιερό αντάρτικο έπιασε τόπο. Συνωστισμοί, κανένα μέτρο στις περισσότερες εκκλησίες και αρκετοί ιερείς αρνητές της μάσκας με πύρινα κηρύγματα σε πολλές περιπτώσεις. Πομπές με πλήθος κόσμου και Ανάσταση σε διαφορετική ώρα σε κάθε εκκλησία σε μια κατάσταση που ενόχλησε πολλούς πιστούς.

Παράγοντες της πολιτικής και της Αυτοδιοίκησης σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις εξέφραζαν την ενόχληση τους για την στάση της τοπικής εκκλησίας αλλά στον Μητροπολίτη δεν τολμούσαν να φέρουν αντίρρηση. Ο δήμαρχος Μεσολογγίου μάλιστα ήθελε και Πομπή στις Εορτές Εξόδου και τώρα τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι μετρούν καθημερινά εκατοντάδες κρούσματα (118 χθες) , στην περιοχή της Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού (τρία χθες).

Δεν είναι βέβαια ευθύνη της εκκλησίας και μόνο η έξαρση, μεγαλύτερη φέρουν οι συνωστισμοί σε πλατείες και στενά και τα κορωνοπάρτι και  υπάρχει βέβαια και η ατομική ευθύνη.

Ωστόσο όλα πρέπει να λέγονται και αυτό το επισημαίνουν πρώτα από όλα οι πιστοί που τηλεφωνούν διαρκώς στα μέσα ενημέρωσης και διαμαρτύρονται για περιπτώσεις κληρικών που έδειξαν ανεύθυνη στάση.

Στα βίντεο που ακολουθούν οι περιφορές του Επιταφίου σε Ναύπακτο και Αγρίνιο:

Agrinionews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...