Αυτή είναι η πρώτη «κουρέας αλόγων» – Όταν δείτε τι κάνει θα εντυπωσιαστείτε (Εικόνες)

Αυτή είναι η πρώτη «κουρέας αλόγων» – Όταν δείτε τι κάνει θα εντυπωσιαστείτε (Εικόνες)

Συνδυάζοντας τα δύο πάθη της, η Μέλοντι Χέιμς, δημιουργεί μερικά από τα πιο απροσδόκητα και εντυπωσιακά σχέδια στον κόσμο των ιπποειδών.

Με το όνομα «Barber Horse», η πτυχιούχος σχεδίου έχει δημιουργήσει την δική της επιχείρηση, φτιάχνοντας έργα τέχνης στο τρίχωμα των αλόγων.

«Το κάθε σχέδιο έχει μια μοναδική σημασία» λέει Χέιμς στο CNN.

Το ασυνήθιστο πάθος της γεννήθηκε όταν ήταν ακόμη σε νεαρή ηλικία όταν της έμαθαν πώς να κουρεύει το δικό της πόνι με παραδοσιακό τρόπο. Το αγαπημένο της κατοικίδιο υπέφερε από την ασθένεια Cushings, που σημαίνει ότι το τρίχωμά του δεν αναπτυσσόταν σωστά, κι έτσι περνούσε το χρόνο της προσπαθώντας να το κάνει όσο πιο όμορφο μπορούσε.

Στην συνέχεια, οι φίλοι της της ζητούσαν να κουρέψει τα άλογά τους και η ζήτηση εξαπλώθηκε από στόμα σε στόμα. Κάποια στιγμή, ένας από τους πελάτες της, της ζήτησε ένα πιο δημιουργικό κούρεμα. «Δεν το είχα κάνει ποτέ πριν, αλλά έχω την τάση να λέω αμέσως ναι και μετά να ανησυχώ. Έτσι το κάναμε και το ανάρτησε στο διαδίκτυο» λέει η Χέιμς. «Ξαφνικά, όλο και περισσότεροι άνθρωποι ζητούσαν την βοήθειά μου. Έτσι ξεκίνησε η επιχείρησή μου».

«Εμπνέοντας» άλλους
Έχοντας δημιουργήσει την επιχείρηση πριν από 6 χρόνια, η δουλειά της έγινε γνωστή όταν μια εταιρεία στην Αμερική – η Andis – την προσκάλεσε να παρουσιάσει τις δεξιότητές της και να βοηθήσει στην εκπαίδευση άλλων.

Μετά από δύο χρόνια, η Χέιμς επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου συνεχίζει το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα.

«Ήταν ένα απίστευτο ταξίδι, προχώρησε πολύ περισσότερο από όσο φανταζόμουν» είπε. «Το κλειδί της επιτυχίας είναι η εκπαιδευτική πλευρά του. Θέλω να μοιραστώ τις γνώσεις μου με άλλους, να εμπνεύσω άλλα άτομα»

Η Χέιμς λέει πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αυτά που την βοήθησαν στην ανάπτυξη της επιχείρησής της. Όσο περισσότερες φωτογραφίες της δουλειάς της κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο, τότε αυξανόταν η δημοτικότητά της και τόσο περισσότερες ευκαιρίες εμφανίζονταν.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Χέιμς κλήθηκε να δημιουργήσει ένα σχέδιο για να σηματοδοτήσει την επέτειο των 100 χρόνων από το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου- μια τιμή πολύ μεγάλη για την ίδια.

«Πέρασα περίπου 6 εβδομάδες για το έργο αυτό» είπε. «Πήγα στο Imperial War Museum του Λονδίνου και διάβασα πολλά στην βιβλιοθήκη του. Έκανα αρκετή έρευνα».

Ακόμη και το κούρεμα χρειάστηκε 10 ώρες για να ολοκληρωθεί, χωρισμένο σε δύο μέρη των 5 ωρών μέσα σε δύο ημέρες.

Η επιχειρηματίας δυσκολεύεται να αποφασίσει ποιο είναι το αγαπημένο της σχέδιο, αλλά μερικά έργα της σίγουρα σημαίνουν περισσότερα γι’ αυτήν.

Για παράδειγμα, τον Μάρτιο του 2018, έκανε ένα φιλανθρωπικό κούρεμα για την οργάνωση MacMillan Cancer Support. Το σχέδιο που έφτιαξε, δημιουργήθηκε στη μνήμη ενός πολύ αγαπημένου φίλου που είχε πεθάνει.

Το μεγαλύτερο μέρος της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Χέιμς προέρχεται από μεμονωμένους πελάτες, με ανθρώπους που έρχονται σε αυτή με το σχέδιο ήδη στο μυαλό τους, αν και μερικές φορές έχουν πιο δύσκολες απαιτήσεις.

«Μπορεί να ακουστεί περίεργο, αλλά μια κοπέλα με ρώτησε αν θα μπορούσα να φτιάξω αλυσίδες στα οπίσθια του αλόγου της. Το μόνο που σκέφτηκα ήταν πώς θα το κάνω. Ευτυχώς, έμεινε ευχαριστημένη από το τελικό αποτέλεσμα».

Κι επειδή πολλοί μπορεί να αναρωτιούνται αν είναι ασφαλές το συγκεκριμένο κούρεμα, η Χέιμς τονίζει πως η δουλειά της είναι απόλυτα ασφαλής και πως η ευημερία των αλόγων είναι η πρώτη της προτεραιότητα. Πιστεύει πως το ταμπού γύρω από το καλλιτεχνικό κούρεμα οφείλεται στην έλλειψη κατανόησης.

«Πολλοί άνθρωποι που μιλούν γι’ αυτό δεν συνειδητοποιούν πως τα άλογα που βλέπουν στην τηλεόραση κουρεύονται» είπε αναφερόμενη στις ιπποδρομίες. «Θέλω απλώς να διδάξω στους ανθρώπους πως τα άλογα κουρεύονται εδώ και 100 χρόνια τουλάχιστον, ίσως και ακόμη περισσότερα. Απλά τα δικά μου κουρέματα ξεχωρίζουν».

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/357172-Ayte-einai-e-prote-koyreas-alogon-Otan-deite-ti-kanei-tha-entyposiasteite-Eikones ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...