Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση μονιμοποιεί την κατάσταση εξαίρεσης στην αγορά εργασίας

Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση μονιμοποιεί την κατάσταση εξαίρεσης στην αγορά εργασίας
Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση μονιμοποιεί την κατάσταση εξαίρεσης στην αγορά εργασίας


30/04/2020 – 21:24

“Οι σημερινές ανακοινώσεις του υπουργού Εργασίας επιβεβαιώνουν τις πιο δυσοίωνες προβλέψεις μας: τα αντεργατικά μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή από την κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία ήρθαν για να μείνουν” αναφερει σε δήλωση της η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου. 

Δήλωση της βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Το πλαίσιο της ακραίας απορρύθμισης της αγοράς εργασίας, με την αναστολή συμβάσεων εργασίας και την εκ περιτροπής εργασία με μείωση μισθού στο 50%, διατηρείται και επεκτείνεται. Η ανακοίνωση της μονιμοποίησης αυτών των μέτρων επενδύθηκε σήμερα από την κυβέρνηση με αόριστες υποσχέσεις για αναπλήρωση σε «τυχόν απώλειες που θα προκύψουν». Τοποθετήσεις προκλητικές που μάταια προσπαθούν να θολώσουν τη δραστική μείωση μισθών που ξεκίνησε και θα ενταθεί το επόμενο διάστημα.

Οι θέσεις και οι σχέσεις εργασίας δεν διασφαλίζονται με κανέναν τρόπο. Συνολικά οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή δεν έχουν καμία προστασία από τις απολύσεις από την 4η Μαΐου. Ταυτόχρονα, οι δεκάδες χιλιάδες απολύσεις που έγιναν το διάστημα της πανδημίας και της καραντίνας νομιμοποιούνται από την κυβέρνηση. Η μερική απασχόληση και η εκ περιτροπής εργασία με μισό μισθό γενικεύονται. Η ελαστικοποίηση των ωραρίων χωρίς κανέναν όρο και έλεγχο κανονικοποιείται με κυβερνητική σφραγίδα.

Η κυβέρνηση αρνήθηκε ακόμα και να παρατείνει για 6 μήνες την ισχύ των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων που λήγουν αυτή την περίοδο, όπως είναι αναγκαίο και ζητούν οι εργαζόμενοι.

Είναι πλέον προφανές ότι η ΝΔ όπως και την περίοδο 2012-2014 αντιμετωπίζει την κρίση ως ευκαιρία για μια ολοκληρωτική σάρωση της αγοράς εργασίας.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...