Αχτσιόγλου: Το 80% των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ θα πληρώσει λιγότερα

«Ανοιχτό» το ενδεχόμενο να συσταθεί ομάδα εργασίας για τα… μπλοκάκια

Από τα ειδοποιητήρια που έχουν εκδοθεί το 80% των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ πληρώνει λιγότερα, ανέφερε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, ενώ δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να συσταθεί ομάδα εργασίας που θα μελετήσει το θέμα με τα μπλοκάκια.

«Από τα ειδοποιητήρια που έχουν σταλεί προκύπτει ότι το 80% των πρώην ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ θα πληρώσει σίγουρα λιγότερα. Θα πληρώσουν 170 ευρώ το μήνα, ενώ ήταν 245 ευρώ για τους παλαιούς ασφαλισμένους και 210 ευρώ για τους νέους ασφαλισμένους», σημείωσε η υπουργός μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το νομοσχέδιο για τους φορτοεκφορτωτές. Ανέφερε ακόμη ότι ότι εντός της εβδομάδος θα σταλούν τα ειδοποιητήρια για τους ασφαλισμένους στο ΕΤΑΑ

Αναφερόμενη στη νέα εγκύκλιο για τα μπλοκάκια η υπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι ελαφρύνεται ο εργαζόμενος. «Θεωρώ ότι αυτή η προσέγγιση και με την πρώτη εγκύκλιο, που είχε πρόβλημα στην εφαρμογή της και με την εγκύκλιο που βγήκε σήμερα ελάφρυνε ακόμη περισσότερο το πλαίσιο εισφορών για τον εργαζόμενο και αυτή είναι η προσπάθειά μας. Δεν λύνεται, αλλά σίγουρα διευκολύνεται αυτή η προσπάθεια», τόνισε. Πρόσθεσε ακόμη ότι στόχος είναι να περιοριστούν «οι συνέπειες μίας παράνομης πρακτικής στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης» που ήταν η μισθωτή εργασία με μπλοκάκι και χωρίς ασφάλιση.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...