Αύξηση έως 40% στο πετρέλαιο θέρμανσης θα φέρει η εξίσωση του φόρου

Αύξηση έως 40% στο πετρέλαιο θέρμανσης θα φέρει η εξίσωση του φόρου
Αυξημένη κατά 40% περίπου, αναμένεται να είναι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου, όταν θα εξισωθεί ο φόρος στο 80% του φόρου που επιβάλλεται σήμετα στο πετρέλαιο κίνησης.

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην εξίσωση του φόρου, όπως είπε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης σε συνέντευξή του στη «Ναυτεμπορική», που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τις σημερινές τιμές, ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης είναι 60 ευρώ ανά 1.000 λίτρα, έναντι 412 ευρώ στο πετρέλαιο κίνησης. Η εξίσωση των δύο φόρων στο 80% του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης, θα αυξήσει τον φόρο στο θέρμανσης στα 329 ευρώ/1.000 λίτρα.

Έτσι, με τα σημερινά δεδομένα η λιανική τιμή θα διαμορφωθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο στο 1,40 – 1,45 ευρώ/λίτρο, από 1,05 ευρώ/λίτρο στο τέλος της προηγούμενης περιόδου.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει σενάρια για την παροχή επιδόματος με γεωγραφικά και κοινωνικά κριτήρια.

Ένα απ’ αυτά, σύμφωνα με «Τα Νέα», προβλέπει τον διαχωρισμό της χώρας σε γεωγραφικές ζώνες ανάλογα με τη μέση θερμοκρασία της τελευταίας δεκαετίας και το επίδομα θα δίνεται με πίστωση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Η χώρα θα χωρισθεί σε τρεις κλιματολογικούς τομείς (Βόρειος, Κεντρικός και Νότιος) και κάθε τομέας σε τρεις υψομετρικές ζώνες.

Επίσης, θα υπάρξει συντελεστής βαρύτητας, που θα αυξάνεται ανάλογα με τη ζώνη και τον τομέα, ενώ θα προβλέπεται και συγκεκριμένος αριθμός τετραγωνικών μέτρων στέγασης ανά άτομο.

OIKONOMIA
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...