Αύξηση 12% στην κατανάλωση ρεύματος τον Ιούνιο

bb
Αύξηση 12% στην κατανάλωση ρεύματος τον Ιούνιο

Αύξηση σχεδόν 12% παρουσίασε η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας τον Ιούνιο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Διαχειριστής του Δικτύου Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Η αύξηση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στην άνοδο της ζήτησης από τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις. Αντιθέτως, οι μεγάλες βιομηχανίες που τροφοδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης περιόρισαν την κατανάλωση ρεύματος.

Συγκεκριμένα, η ζήτηση αυξήθηκε τον περασμένο μήνα κατά 11,9% λόγω αύξησης της κατανάλωσης από νοικοκυριά και ΜΜΕ κατά 5,6% και της κατανάλωσης των ορυχείων της ΔΕΗ κατά 36%. Στις μεγάλες επιχειρήσεις καταγράφηκε μείωση 2,1%.

Η μεγάλη άνοδος της ζήτησης τον Ιούνιο είχε σαν αποτέλεσμα να περιοριστεί στο 0,5% η πτώση της κατανάλωσης ρεύματος στο εξάμηνο.

Σε επίπεδο παραγωγής, τον Ιούνιο καταγράφεται σημαντική αύξηση στις ανανεώσιμες πηγές (σχεδόν διπλασιασμός) και στους λιγνίτες (+23%) ενώ μειώνεται η χρήση των μονάδων φυσικού αερίου (-21%), πετρελαίου καθώς και των υδροηλεκτρικών (-2%).

OIKONOMIA
Πηγή:http://www.briefingnews.gr

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...