Αύριο η κρίσιμη μέρα για τη μονάδα Ασπρόπυργου της Χαλυβουργίας

Αύριο η κρίσιμη μέρα για τη μονάδα Ασπρόπυργου της Χαλυβουργίας
Η αυριανή μέρα, Τρίτη, αναμένεται να είναι η πιο καθοριστική για το μέλλον της μονάδας Ασπροπύργου της Ελληνικής Χαλυβουργίας και κατ’ επέκταση των εργαζομένων σε αυτή.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις για την εύρεση συμβιβαστικής λύσης, ώστε να καταστεί δυνατή η επαναλειτουργία του εργοστασίου.

Οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται μέχρι το μεσημέρι, με την αγωνία ωστόσο να χτυπά κόκκινο δεδομένου ότι η διαμεσολαβητική προσπάθεια του υπουργείου δεν είχε μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.

Η διοίκηση της εταιρείας, που ενημερώθηκε από τον υπουργό Εργασίας για τις θέσεις των εργαζομένων που «υποχωρούν» δεχόμενοι να λύσουν την απεργία αν η εταιρεία δεσμευτεί για επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων τους έστω σταδιακά, μιλά για ασαφείς προτάσεις και επιμένει ότι αν δεν λυθεί άμεσα η απεργία το εργοστάσιο θα κλείσει.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος δηλώνει αποφασισμένος να κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να βρεθεί λύση και να καταστεί δυνατή η επαναλειτουργία της μονάδας είχε σήμερα, Δευτέρα, επαφές με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στη Χαλυβουργία και την διεύθυνση του εργοστασίου.

Το πρωί, οι εκπρόσωποι του Σωματείου έγιναν δεκτοί από τον υπουργό Εργασίας και κατέθεσαν τις προτάσεις τους.

Το σωματείο των εργαζομένων θέτει ως βασική προϋπόθεση για να σταματήσει τις κινητοποιήσεις, την επαναπρόσληψη των απολυμένων και προτείνει ένα συνδυασμό τρόπων για την υλοποίηση της πρότασης, ζητώντας όμως από την εταιρεία να δεσμευτεί.

Ο υπουργός Εργασίας μετέφερε τις απόψεις του σωματείου στη διοίκηση της Ελληνικής Χαλυβουργίας, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρεί ότι οι προτάσεις των εργαζομένων είναι ασαφείς και θέτει ως προϋπόθεση, την άμεση λήξη της απεργίας, επικαλούμενη τη δικαστική απόφαση με την οποία έχει κηρυχθεί παράνομη, και την επαναλειτουργία του εργοστασίου.

Η Ελληνική Χαλυβουργία έχει επίσης δηλώσει προς τον υπουργό Εργασίας ότι αν δεν λυθεί άμεσα η απεργία θα υποβάλει αίτημα διαβούλευσης για να προχωρήσει σε ομαδικές απολύσεις και αναστολή της λειτουργίας της μονάδας του Ασπροπύργου.

Σε αυτό το όχι και τόσο συναινετικό κλίμα ο κ. Βρούτσης θα συνεχίσει και αύριο, Τρίτη, τις προσπάθειες για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης και ως το μεσημέρι αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...