Αlert-Κορονοϊός:Μαύρη μέρα στην Αιτωλ/νία-“Βράζει” ο νομός-Στο “βαθύ κόκκινο” ο Δήμος Μεσολογγίου

ektakto

Μαύρη μέρα στην Αιτωλ/νία με το ένα αρνητικό ρεκόρ να διαδέχεται το άλλο.Από τα 121 χθεσινά κρούσματα σήμερα καταγράφεται νέο αρνητικό ρεκόρ με 150 κρούσματα.Αυτό φυσικά σημαίνει,ότι ο νομός μπαίνει στο “μάτι” της επιτροπής με μέτρα τοπικού χαρακτήρα όπως έκανε γνωστά ο υφ.πολιτικής προστασίας Ν.Χαρδαλιάς.

Με ειδικές αναφορές στην Αιτωλοακαρνανία ανακοίνωσε πως από αύριο ο δήμος Μεσολογγίου τίθεται σε «βαθυ κόκκινο».Ο κ.Χαρδαλιάς,ανέφερε ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά ανησυχητική στην ευρύτερη περιοχή και στο Αγρίνιο με μεγάλη διασπορά και πολλές συρροές.Ζήτησε απο τους πολίτες προσοχή.

Συγκεκριμένα:

Από αύριο, Σάββατο 8 Μαΐου ανοίγουν ξανά οι οργανωμένες παραλίες.

Από 8 Μαΐου μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.

Την Δευτέρα 10 Μαΐου επαναλειτουργούν δημοτικά σχολεία και γυμνάσια με βεβαίωση αρνητικού self test για μαθητές, καθηγητές και εκπαιδευτικό προσωπικό κάθε Δευτέρα και κάθε Πέμπτη.

10 Μαΐου επαναλειτουργούν τα διά ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με την διενέργεια εξετάσεων όπως πανελλήνιες και εξετάσεις τίτλων επάρκεια ξένων γλωσσών.

Επίσης 10 Μαΐου ανοίγουν τα διοικητικά δικαστήρια και επανεκκινούν ορισμένες διαδικασίες σε ποινικά και πολιτικά δικαστήρια.

Από 17 Μαΐου επαννεκινούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και Κολέγια ενώ επιτρέπεται η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και του προπαρασκευαστικού προγράμματος της πιστοποίησης απόφοιτων μεταλυκειακού έτους τάξης μαθητείας ΕΠΑΛ.

Επιδημιολογικά η κατάσταση στη χώρα έχει ως εξής:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.691, εκ των οποίων
7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 358.116
(ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.
1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 53 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.705 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 63, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 10.910 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 749 (62.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 83.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.165 ασθενείς. Οι εισαγωγές2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 392 (ημερήσια μεταβολή +5.95%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 391 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2
έως 106 έτη)

Η ενημέρωση συνεχίζεται…….



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...