Βολές κατά Καμμένου στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Βολές κατά Καμμένου στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Μπαράζ βολών κατά Καμμένου, περιλάμβανε η διμερής συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις τοποθετήσεις του κ. Καμμένου στις  ΗΠΑ  και τη διάψευση δημοσιεύματος ότι συνομίλησε με τον πρωθυπουργό. Σήμερα, αναμένεται να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να σβήσουν οι φωτιές των αντιδράσεων που άναψαν το Σαββατοκύριακο. Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος συναντώνται προκειμένου να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις αναφορικά με τα σύννεφα που δημιουργήθηκαν στις σχέσεις τους τις τελευταίες ημέρες.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών επιβεβαιώνουν ότι τα δύο κόμματα δεν πρόκειται να οδηγηθούν σε διαζύγιο καθώς, ο πρωθυπουργός δεν θέλει να προκαλέσει κρίση στην συγκυβέρνηση, σε αυτή την κομβική για την ανάκαμψη της Οικονομίας περίοδο.

Διάθεση να πέσουν οι τόνοι έδειξε και ο Πάνος Καμμένος, με κυριακάτικη ανάρτηση στο Twitter, ΑΝΕΛ, όπου ανέφερε ότι «σήμερα πέραν των φανταστικών διαλόγων από συνομιλία που δεν έγινε από τις ΗΠΑ, τις Βάσεις που ήδη υπήρχαν, ξεπερνώντας τα όρια του κατευθυνόμενου δημοσιογραφικού αυνανισμού με εμφανίζουν στο επικράτειας του ΣΥΡΙΖΑ. Ξύδι και οι ΑΝΕΛ θα μπούμε ισχυρότεροι και ο Αλέξης θα νικήσει».
Όλα δείχνουν, ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος για άλλη μια φορά να «καλύψει» τον κυβερνητικό του εταίρο.

Πάντως το Σαββατοκύριακο, το καζάνι της οργής έβραζε στον πολυχώρο «Αθηναΐς». Τα στελέχη του κόμματος εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια που επικρατεί στους κόλπους ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο, εξαπολύοντας επίθεση εναντίον του κυβερνητικού εταίρου εκφράζοντας παράλληλα και τον προβληματισμό τους για τη συμμαχία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Η κριτική ξεκίνησε από το Σάββατο, όπου ο Νίκος Φίλης δήλωσε ότι «δεν είναι υπουργός α λα καρτ. Είναι χίμαιρα και μάλιστα επικίνδυνη και αυτοκαταστροφική για τον ίδιο να θέλει να το παίξει Έλληνας Σαλβίνι ή Όρμπαν. Ο  ΣΥΡΙΖΑ  οφείλει να πάρει τα μέτρα του».

Τη σκυτάλη πήρε η Τασία Χριστοδουλοπούλου η οποία τόνισε πως «Η κρίση του κ. Καμμένου δεν μπορεί να γίνει και κρίση της κυβέρνησης. Όσο νωρίτερα το καταλάβει, τόσο ο κ. Καμμένος όσο και η αντιπολίτευση, τόσο καλύτερα για όλους».

Από την πλευρά της η Σία Αναγνωστοπούλου τονίζει ότι «η εξωτερική πολιτική διαμορφώνεται μόνο από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών». Η Θεοδώρα Τζάκρη, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του υπουργού Αμύνης δηλώνοντας ότι «είναι προφανές ότι η σύγχυση του κ. Καμμένου σχετικά με τον ρόλο του προκύπτει από την πολιτική του αγωνία για την επόμενη ημέρα αλλά και την αδυναμία κατανόησης των πραγματικών συμφερόντων της χώρας μας σχετικά με την εξωτερική της πολιτική».

Με τη σειρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συνεργασία αυτή δεν μπορεί να προχωρήσει μέχρι το τέλος της θητείας αυτής της κυβέρνησης.

Στη συνέχεια, η Τασία Χριστοδουλοπούλου έκανε λόγο για «τραυματική εμπειρία» αναφερόμενη στην συνεργασία με τους ΑΝΕΛ για να υπογραμμίσει στη συνέχεια, ότι δεν υπάρχει ένα κόμμα με το οποίο θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει κυβέρνηση την επόμενη μέρα.
Επίσης, τον προβληματισμό του για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ εξέφρασε και ο Θεόδωρος Δρίτσας, λέγοντας ότι «είναι ένα πρόβλημα ο Καμμένος, θα το αντιμετωπίσουμε».

Από την άλλη πλευρά, από την κυβέρνηση φαίνεται πως θέλουν να ρίξουν τους τόνους. Μία θέση που εκφράστηκε και από την τοποθέτησή του, Κώστα Ζαχαριάδη ο οποίος τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, υπογραμμίζοντας ότι μόνο με «τις αντιφάσεις, τις δυσκολίες και τις τρικυμίες μπορούμε να προχωρήσουμε ως το τέλος».

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/344657-Boles-kata-Kammenoy-sten-K-E-toy-SYRIZA ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...