Βουλή: Σκληρή επίθεση Κοτζιά σε ΝΔ για τις Πρέσπες – Δεν θα μου μιλάτε εμένα για προδοσία

Βουλή: Σκληρή επίθεση Κοτζιά σε ΝΔ για τις Πρέσπες – Δεν θα μου μιλάτε εμένα για προδοσία

Σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και στα κόμματα της αντιπολίτευσης που αντιτίθενται στην συμφωνία των Πρεσπών εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρώην υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
«Τελειώσαμε με τον αλυτρωτισμό. Δεν τίθεται ζήτημα μειονότητας. Χωρίς σύμβολα εις βάρος μας και εδαφικές διεκδικήσεις, η συμφωνία των Πρεσπών αναβαθμίζει τη χώρα μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Δεν υπάρχει πρόβλημα ιθαγένειας νομικά. Η γλώσσα είχε δοθεί πριν από 40 χρόνια και δεν αλλάζει αυτό σύμφωνα με τα όσα τονίζει ο ΟΗΕ. Πλέον οι γείτονές μας γίνονται φίλοι μας»
Ο Ν. Κοτζιάς αμφισβήτησε και την ρητορική της αντιπολίτευσης περί μακεδονικού αλυτρωτισμού και κινδύνου για την Μακεδονία του Αιγαίου.
«Ακούω κατηγορίες ότι η γειτονική χώρα θα φτάσει μέχρι το Αιγαίο. Η πραγματικότητα είναι ότι η Βόρεια Μακεδονία έχει μόλις το 1% της στρατιωτικής ισχύος μας και το ΑΕΠ της είναι μόλις το 6% του δικού μας».
Ο τέως υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αναβαθμίζει τη χώρα μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση ρώτησε: «Δέχεστε το διεθνές δίκαιο ή παριστάνετε τους Τουρκολάγνους; Δεν θα μου μιλάει εμένα η ελληνική ακροδεξιά περί προδοσίας».
 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/351699-Boyle-Sklere-epithese-Kotzia-se-ND-gia-tis-Prespes-Den-tha-moy-milate-emena-gia-prodosia ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...