Βραζιλία: Στους 99 οι νεκροί από την κατάρρευση του φράγματος

Βραζιλία: Στους 99 οι νεκροί από την κατάρρευση του φράγματος

Πάνω από 260 οι αγνοούμενοι – Φόβοι για περισσότερους από 300 νεκρούς – Απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων

Κάθε νέος απολογισμός αυξάνει τον αριθμό των νεκρών από την κατάρρευση του φράγματος στην πόλη Μπρουματζίνιου στη Βραζιλία. Μέσα σε λίγες ώρες και ενώ τα συνεργεία διάσωσης εξακολουθούν να εργάζονται πυρετωδώς για την εξεύρεση θυμάτων ή επιζώντων, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών αυξήθηκε από 84 σε 99, την ίδια στιγμή που περισσότεροι από 260 αγνοούνται και οι πιθανότητες να έχουν επιβιώσει μετά από τόσες ημέρες στη λασπη, είναι ελάχιστες έως μηδαμινές.

Σύμφωνα με τις αρχές της Βραζιλίας και με δεδομένο τον αριθμό των αγνοουμένων, η τελική λίστα των νεκρών, αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ τους 300.

Η κατάρρευση του φράγματος είχε ως αποτέλεσμα να θαφτεί ένα ορυχείο που βρισκόταν στο ίδιο σημείο, όπου εργάζονταν εκατοντάδες άνθρωποι, άντρες και γυναίκες.

Οι προσπάθειες να βρεθούν οι άνθρωποι μέσα σε τόνους λάσπης είναι τιτάνιες, ενώ οι συγγενείς των θυμάτων αναζητούν απαντήσεις για τα αίτια από την κυβέρνηση της Βραζιλίας.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/353122-Brazilia-Stoys-99-oi-nekroi-apo-ten-katarreyse-toy-phragmatos ΚΟΣΜΟΣΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...