Βρετανία: Μερική επαναλειτουργία των σχολείων από την 1η Ιουνίου

Βρετανία: Μερική επαναλειτουργία των σχολείων από την 1η Ιουνίου
Βρετανία: Μερική επαναλειτουργία των σχολείων από την 1η Ιουνίου


24/05/2020 – 21:14

Ο αριθμός των θανάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο από επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19 αυξήθηκε κατά 118 και πλεον οι νεκροί ανέρχονται σε 36.793, ανακοίνωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Ορισμένοι μαθητές θα επιστρέψουν στο δημοτικό σχολείο την 1η Ιουνίου, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να χαλαρώσει σταδιακά τα μέτρα της καραντίνας που επέβαλε για να σταματήσει την εξάπλωση του κορονοϊού, δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης Τύπου της κυβέρνησης για την καταπολέμηση του νέου κορονοϊού.

“Λέμε λοιπόν ότι θα ξεκινήσουμε (με) την επιστροφή των μικρών μαθητών την 1η Ιουνίου … και σήμερα, ανακοινώνω ότι είναι πρόθεσή μας είναι να προχωρήσουμε με το πλάνο που είχε προγραμματιστεί”. Η επιστροφή θα γίνει σταδιακά και ανά ηλικιακή ομάδα για τα δημοτικά σχολεία, αρχικά με τους μαθητές ηλικίας 4 έως 6 και 10 έως 11 ετών, διευκρίνισε.

Ο Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε το σχέδιό του για σταδιακή χαλάρωση των μέτρων με την μερική επαναλειτουργία των σχολείων την 1η Ιουνίου, έπειτα από δύο μήνες καραντίνας για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορονοϊού.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...