Βρετανία: Ο Τίμοθι Μοντγκόμερι είναι ο νέος σύμβουλος κοινωνικής δικαιοσύνης του Τζόνσον

Έναν από τους πιο σημαντικούς πολιτικούς ακτιβιστές του Συντηρητικού Κόμματος, σχολιαστή και αρθρογράφο, ιδρυτή της ιστοσελίδας ConservativeHome το 2005, που θεωρείται ότι έχει τη μεγαλύτερη επιρροή στη βάση των μελών του κόμματος, διόρισε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ως νέο σύμβουλο για θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης.

Πρόκειται για τον Τίμοθι Μοντγκόμερι, ο οποίος θα εργάζεται εκτός του γραφείου του πρωθυπουργού, αλλά θα αναφέρεται τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στον υπουργό Οικονομικών, και πρόκειται να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα άμεσα.

Ο Μοντγκόμερι εργάστηκε ως σχολιαστής στους Times, ενώ έχει αναλάβει κατά καιρούς την ευθύνη για τις ομιλίες σημαινόντων στελεχών κυβερνήσεων των Συντηρητικών (π.χ. Ουίλιαμ Χαγκ), όπως και των εκστρατειών τους για την ηγεσία, ενώ διετέλεσε και προσωπάρχης κατά τις θητείες κάποιων μεταξύ αυτών (Ίαν Ντάνκαν Σμιθ). Είναι ένας από τους ιδρυτές του Κέντρου για την Κοινωνική Δικαιοσύνη (CSJ), που αποτελεί ένα από κέντρα δεξαμενής σκέψης με την μεγαλύτερη επιρροή στο Συντηρητικό Κόμμα, τουλάχιστον μέχρι την ηγεσία του Ντέιβιντ Κάμερον.

Επί πρωθυπουργίας του Ντέιβιντ Κάμερον, ο Μοντγκόμερι είχε απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης της Βρετανίας, όταν δήλωσε την παραίτησή του από το κόμμα, επειδή εξέφρασε τη διαφωνία του με την επιθυμία του τότε πρωθυπουργού να παραμείνει η Βρετανία στην ΕΕ. Αντιπροσωπεύει το κομμάτι εκείνο των Τόρις που δεν κρύβει τον θαυμασμό του απέναντι στα κληροδοτήματα της Μάργκαρετ Θάτσερ.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...