Β. Αντωνόπουλος: «Το Μεσολόγγι είναι η παρακαταθήκη εθνικών αγώνων και πολιτισμού, που πρέπει να αξιοποιήσουμε»

Συνεχίζει τις περιοδείες του ο υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ Βασίλης Αντωνόπουλος και ο πιο πρόσφατος σταθμός ήταν ο δήμος Μεσολογγίου. Ξεκινώντας από την Ιερά Πόλη και το ιστορικό Πανηγύρι του Αη Συμιού και συνεχίζοντας με επισκέψεις σε χωριά της Δημοτικής Ενότητας Οινιαδών, ο υποψήφιος βουλευτής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες του Μεσολογγίου, να αφουγκραστεί τις ανάγκες και της αγωνίες τους, ενώ και ο ίδιος εξέφρασε τη θέση πως ο πολιτιστικός και πολιτισμικός πλούτος της περιοχής αυτής, που πρόσφερε τόσα στην Ελληνική και Παγκόσμια Ιστορία, είναι ένα από τα ισχυρότερα «χαρτιά» που έχει σήμερα η Αιτωλοακαρνανία, αλλά και η Ελλάδα γενικότερα στα χέρια της: «Δεν είναι μόνο η φυσική ομορφιά και το τοπίο, δεν είναι μόνο η πλούσια γη… Είναι η ιστορία , ο  πολιτισμός και τόσες άλλες λέξεις και έννοιες άρρικτα συνδεδεμένες με το Μεσολόγγι , που είναι να απορεί κανείς πώς ετούτη εδώ η πόλη δεν ανήκει στη λίστα με τα πλέον τουριστικά μέρη της χώρας. Αυτή είναι μια μεγάλη αποτυχία ημών των Αιτωλοακαρνάνων που πρέπει να ανατρέψουμε», σημείωσε ο κ. Αντωνόπουλος σε συζήτηση που είχε με Μεσολογγίτες κατά τη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων για τον Αη Συμιό.

«Πανηγύρια που φημίζονται για τη θρησκευτική ή την εμπορική σημασία τους έχει πολλά η Ελλάδα. Πανηγύρι όμως με τέτοιον σύνθετο ιστορικό, θρησκευτικό, κοινωνικό και συμβολικό μαζί χαρακτήρα, μόνο στο Μεσολόγγι υπάρχει.

Αρματωμένοι και καβαλαραίοι, νταούλια και ζουρνάδες έδωσαν και φέτος το ρυθμό σε μια τελετή που εξυμνεί τη λεβεντιά και τον πόθο των Μεσολογγιτών για ελευθερία. Το Πανηγύρι του Αη Συμιού , που μόλις το 2018 εντάχθηκε στο Εθνικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Χώρας, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να μιλήσουμε για το Μεσολόγγι και την τουριστική του προβολή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας.

Η περιοδεία συνεχίστηκε την επομένη, Τρίτη 18 Ιουνίου, με επίσκεψη σε χωριά της Δημοτικής Ενότητας Οινιαδών.

Συγκεκριμένα ο Βασίλης Αντωνόπουλος επισκέφθηκε τη Μαστρου,τη Γουρια, το Πενταλοφο, το Λεσινι, την Κατοχη, το Νεοχωρι και τη Μαγούλα. Οι κάτοικοι των χωριών εξέθεσαν τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, ζήτησαν μεταξύ άλλων να επιλυθούν προβλήματα που έχουν να κάνουν με την άρδευση και την ύδρευση των περιοχών, με τον υποψήφιο βουλευτή να δηλώνει πως θα σταθεί δίπλα στους παραγωγούς του κάμπου των Οινιαδών με κάθε τρόπο.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...