Β.Γκίζας: «Τόνωση του τουριστικού προϊόντος και στήριξη των επαγγελματικών κλάδων που συνδέονται με την τοπική οικονομική ανάπτυξη»

«Τόνωση του τουριστικού προϊόντος και στήριξη των επαγγελματικών κλάδων που συνδέονται με την τοπική οικονομική ανάπτυξη»

Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19, είναι πρωτόγνωρες για όλους. 

Η κρίση είναι πρωτίστως υγειονομική, ταυτόχρονα όμως είναι και κρίση με σημαντικότατες οικονομικές προεκτάσεις.  Οι πιο σοβαρές από αυτές μάλιστα, εντοπίζονται στον τουρισμό, την εστίαση και το εμπόριο και, φυσικά, οι απώλειες στα έσοδα των συγκεκριμένων τομέων θα έχουν ως αποτέλεσμα να συμπαρασύρουν μαζί τους τα έσοδα πολλών ακόμη επαγγελματικών κλάδων.  

Στη διεθνή αρθρογραφία, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως ιδιαίτερα ο τουρισμός θα είναι από τους τελευταίους, αν όχι ο τελευταίος τομέας της οικονομίας που θα ανακάμψει, κάτι που εξαρτάται κυρίως από την εμπιστοσύνη των ανθρώπων στους προορισμούς.

Παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη ανακοινωθεί τα πρώτα μέτρα στήριξης από την Κυβέρνηση, έχουμε πλήρη αντίληψη της εξαιρετικά δυσμενούς πραγματικότητας που καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε το επόμενο διάστημα. 

Για το λόγο αυτό, οφείλουμε να είμαστε σε συνεχή επαφή, να είμαστε δημιουργικοί και κυρίως ομαδικοί.  Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ θα πρέπει στο εξής να χαρακτηρίζει το σύνολο των δράσεων και των στοχεύσεών μας.

Επιπλέον, θα πρέπει να λειτουργούμε με ψυχραιμία και σύνεση ώστε να προετοιμαστούμε για την επόμενη μέρα.

Βούληση του Δήμου Ναυπακτίας είναι να ακολουθηθεί μία σοβαρή παραγωγική διαδικασία που προβλέπει συγκεκριμένα στάδια διαλόγου και επεξεργασίας προτάσεων με τη συμμετοχή όλων.  

Στις 10 Απριλίου, με επιστολή μου προς τους φορείς, τους επαγγελματίες και τις δημοτικές παρατάξεις ζήτησα να κατατεθούν στον Δήμο Ναυπακτίας προτάσεις για την τόνωση του τουριστικού προϊόντος, της τοπικής οικονομίας, αλλά και τη δημιουργία ανταγωνιστικής ταυτότητας για τον τόπο μας βάσει των νέων δεδομένων, εκκινώντας, με αυτό τον τρόπο, τη διαδικασία συνδιαμόρφωσης ενός συνολικού σχεδίου.

Σε συνέχεια αυτού, την Τετάρτη, 6 Μαΐου, πραγματοποιήσαμε την πρώτη διαβούλευση με τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων, επαγγελματιών και δημοτικών παρατάξεων. 

Ο διάλογος που αναπτύχθηκε και οι απόψεις που εκφράστηκαν, καταδεικνύουν την ωριμότητα που μπορούμε να επιδείξουμε.  Κοινός τόπος όλων μας η ανάγκη συνεργατικότητας, επανασχεδιασμού, αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος και στήριξης της τοπικής οικονομίας.

Βούλησή μας: να προχωρήσουμε σε άμεση υλοποίηση κάθε εφικτής πρότασης, αλλά ταυτόχρονα να σχεδιάσουμε μαζί τη στρατηγική του αύριο.  Σε αυτό θα συμβάλλουν σε σημαντικό βαθμό και οι φορείς υγείας με τους οποίους έχουμε συστηματική επαφή και επικοινωνία.  Συγκεκριμένα, εφαρμόζουμε στο ακέραιο όσα μας υποδεικνύονται από το Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ, την Υγειονομική Περιφέρεια, τον Ιατρικό Σύλλογο Αιτωλοακαρνανίας και την Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου.  Ταυτόχρονα, έχουμε έρθει σε επικοινωνία με τον Λοιμοξιωλόγο Καθηγητή του Πανεπιστήμιου Αθηνών και μέλος της ομάδας διαχείρισης των επιπτώσεων του κορονοϊού του Υπουργείου Υγείας, κ.Νίκο Σύψα.

Τα δεδομένα που γνωρίζουμε σήμερα:

Η επανεκκίνηση για το άνοιγμα των χώρων εστίασης θα γίνει την 1η Ιουνίου.  Αντίστοιχα παρακολουθούμε συστηματικά τις ενημερώσεις για τον ξενοδοχειακό κλάδο.

Η σεζόν φέτος θα είναι σαφώς μικρότερη.

Ο οδικός τουρισμός φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος.  Τα δεδομένα αναφέρουν ότι θα προτιμηθούν προορισμοί προσβάσιμοι με αυτοκίνητο, καθώς τείνει να εξελιχθεί στο πιο ασφαλές μέσο μετάβασης για την τουριστική σεζόν του 2020. 

Η λειτουργία των ξενοδοχείων, των χώρων εστίασης και αναψυχής, αλλά και αυτών σε οργανωμένες παραλίες, προβλέπει συγκεκριμένα πρωτόκολλα επαναλειτουργίας που θα περιλαμβάνουν όλους τους όρους υγειονομικής προστασίας.

Οι στόχοι που θέτουμε:

  1. Η στήριξη της τοπικής αγοράς, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους τη δύσκολη αυτή περίοδο.
  1. Ο βιώσιμος τουρισμός, με κύριο μέλημά μας την προστασία των επισκεπτών και των κατοίκων.
  1. Το 2021. Θέτοντας γερά θεμέλια στη μεταξύ μας συνεργασία και παρουσιάζοντας ένα θετικό πρόσωπο φέτος: καλή εικόνα με ουσία και ασφάλεια, θα επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την επόμενη χρονιά, αλλά και τα επόμενα έτη.

Η δέσμη προτάσεων, μέτρων και προτεραιοτήτων που θέτουμε σε άμεση εφαρμογή:

Προχωρούμε, με πρωτοβουλία του Δήμου, στη δημιουργία Δικτύου όλων των εμπλεκόμενων φορέων: επαγγελματιών ξενοδόχων, επαγγελματιών εστίασης, τουριστικών γραφείων, εμπόρων και εκπροσώπων δημοτικών παρατάξεων.   Το πρώτο βήμα έγινε με τη διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε και είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια.  Το συγκεκριμένο δίκτυο θα απαρτίζεται από έως και 15 μέλη και θα έχει ως αντικείμενο τη συστηματική επικοινωνία, ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για την τόνωση του τουριστικού προϊόντος του Δήμου μας και τη στήριξη της τοπικής οικονομίας.  Τα μέλη του Δικτύου θα συνεδριάζουν σταθερά δύο (2) φορές το χρόνο, κάθε Φεβρουάριο και Σεπτέμβριο.  Συχνότερες συνεδριάσεις θα λαμβάνουν χώρα σε έκτακτες συνθήκες και μετά από εισήγηση τριών (3) τουλάχιστον μελών του Δικτύου.

Τοπική Οικονομία

Προχωρούμε σε άμεση επεξεργασία και εφαρμογή του συνόλου των μέτρων που λαμβάνει η Κυβέρνηση και μας δίνουν τη δυνατότητα στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχουμε ήδη λάβει τα πρώτα μέτρα στήριξης, που προβλέπουν την απαλλαγή των επιχειρήσεων που έχουν διακόψει τη λειτουργία τους, από τα τέλη καθαριότητας-φωτισμού για το χρονικό διάστημα που ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα, καθώς επίσης και τα τέλη κοινοχρήστων χώρων που αναλογούν σε αυτές που έχουν διακόψει ή έχουν περιορίσει τη λειτουργία τους για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Διευκολύνουμε την καθημερινότητα των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών, οι οποίοι εύκολα και γρήγορα θα αιτούνται στο Τμήμα Εσόδων τις απαλλαγές που δικαιούνται μέσω της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας eservices.nafpaktos.gr

Προχωρούμε σε καμπάνια προώθησης και στήριξης της τοπικής αγοράς με βασική ιδέα Στηρίζω τον τόπο μου – Ψωνίζω στον τόπο μου.  Η καμπάνια προβλέπει καταχωρήσεις στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, δημοσιεύσεις, κοινοποιήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δελτία τύπου, κτλ.  Καλούμε το σύνολο των δημοτών, των φορέων και των επιχειρήσεων να στηρίξουμε όλοι τη συγκεκριμένη καμπάνια.

Καλούμε όλους τους συνδημότες μας να επιλέγουμε τις τοπικές επιχειρήσεις για τις αγορές μας και να καταναλώνουμε, όπου είναι αυτό δυνατό, τοπικά προϊόντα.

Καλούμε όλους τους συνδημότες μας, επιχειρηματίες και επαγγελματίες, να παρέχουν ανταγωνιστικές τιμές και υπηρεσίες, προκειμένου να έχουμε περιορισμένες απώλειες χρημάτων εκτός του Δήμου μας.  Βασικό μέλημά μας η στήριξη και τροφοδότηση της τοπικής οικονομίας.

Συνεχίζουμε ως Δήμος να θέτουμε σε προτεραιότητα, επιχειρήσεις και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τόπο μας.

Προχωρούμε σε αναστολή καταβολής μισθωμάτων στο Δήμο για την ενοικίαση κυλικείων εντός σχολικών μονάδων, για όσο διάστημα παραμένουν κλειστά.

Επεξεργαζόμαστε με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο την επέκταση του κοινοχρήστου χώρου των καταστημάτων εστίασης, χωρίς να επιβαρυνθούν για τον πρόσθετο χώρο.  Όπου δεν είναι αυτό εφικτό, και εφόσον έχουμε τη δυνατότητα, προχωρούμε σε μειώσεις στα τέλη έως και 50% (κρίνεται ανά περίπτωση).

Επισημαίνουμε ότι: τα όποια μέτρα υιοθετηθούν για την επέκταση στους ανοικτούς χώρους θα είναι έκτακτα και θα ισχύουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. 

Η όποια αύξηση των τετραγωνικών θα γίνει χωρίς αύξηση των δημοτικών τελών και σε καμία περίπτωση δε θα εμποδίζεται η πρόσβαση των δημοτών και των επισκεπτών στους δημόσιους χώρους.

Πολιτισμός

Η επιστροφή των τοπικών κοινωνιών στην κανονικότητα περνάει μέσα από τον Πολιτισμό.  Ως εκ τούτου, παρακολουθούμε στενά όλες τις σχετικές ανακοινώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού για το σαφές πλαίσιο των αλλαγών και τροποποιήσεων που θα τεθεί στον πολιτισμό για το 2020.

Στηρίζουμε τους επαγγελματίες του πολιτισμού και τους διευκολύνουμε να διοργανώσουν εκδηλώσεις σε δημοτικούς και ανοικτούς χώρους.  Σε συνεννόηση και με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας-Λευκάδος θα σταθούμε στο πλευρό τους τηρώντας αυστηρά τους κανόνες υγιεινής και ατομικής προστασίας.

Στηρίζουμε τα «μικρά» πολιτιστικά δρώμενα που θα διοργανωθούν από το Υπουργείο Πολιτισμού με τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τις 15 Ιουλίου έως τα τέλη Αυγούστου σε αρχαιολογικούς χώρους.

Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την παροχή δυνατότητας σε κάθε δημότη στην απομακρυσμένη πρόσβαση σε κάθε πολιτιστικό περιεχόμενο μέσω της αξιοποίησης των  νέων τεχνολογιών.

Ταυτόχρονα, ξεκινούμε από τώρα το σχεδιασμό της επόμενης μέρας και των πολιτιστικών εκδηλώσεων για το 2021.  Σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, τους Συλλόγους και την Επιτροπή Πολιτισμού προχωρούμε στη διαμόρφωση του Πολιτιστικού Καλενταριού του επόμενου έτους.

Στην κορυφή της ατζέντας θέτουμε τις εκδηλώσεις της Επετείου των 450 ετών από την ιστορική Ναυμαχία της Ναυπάκτου, τις οποίες αναβαθμίζουμε και διευρύνουμε χρονικά.  Οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν τον μήνα Σεπτέμβριο.

Προγραμματίζουμε Διεθνές Συνέδριο με κεντρικό θέμα την Επέτειο της ιστορικής Ναυμαχίας της Ναυπάκτου.

Εκκινούμε τις προσπάθειες ένταξης των εκδηλώσεων της Αναπαράστασης της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Επιθυμούμε την εξωστρέφεια και για το λόγο αυτό προχωρούμε σε κατάλληλες ενέργειες και επαφές που θα μετατρέψουν το γεγονός της Αναπαράστασης της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου και των σχετικών εκδηλώσεων σε πολιτιστικό σημείο αναφοράς για την Ευρώπη. 

Σημαντική θα είναι η συνεργασία, συμβολή και συμμετοχή των σχολείων του Δήμου μας καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων της Ναυμαχίας και για το λόγο αυτό ξεκινούμε άμεσα τις σχετικές επαφές με τη σχολική κοινότητα.

Όσον αφορά ευρύτερα τα θέματα πολιτισμού, προσκαλούμε όλους να καταθέσουν τις προτάσεις τους.  Κάθε ιδέα, σκέψη, πρόταση είναι ευπρόσδεκτη προς επεξεργασία.

Κοινωνία

Το σύνολο των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου μας έχει επιδείξει άμεσα αντανακλαστικά από την αρχή της πανδημίας και συνεχίζει το σημαντικό έργο που έχει αναλάβει απέναντι στους δημότες.

Διευκολύνουμε και προστατεύουμε τους δημότες και τους εργαζόμενους του Δήμου με τη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα eservices.nafpaktos.gr, που περιλαμβάνει επιπλέον 9 δημοφιλή πιστοποιητικά (Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης, Ληξιαρχείου και Αλλοδαπών).

Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των Υγειονομικών Αρχών, ιδιαίτερα όσον αφορά στο σταδιακό άνοιγμα των σχολείων. 

Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με όλες τις σχολικές μονάδες, οι οποίες έχουν προμηθευτεί έγκαιρα τα προβλεπόμενα μέσα ατομικής προστασίας.  Έχουμε προχωρήσει σε απολυμάνσεις και θα προχωρήσουμε σε νέες, εάν κριθεί αναγκαίο.

Για την προστασία της δημόσιας υγείας και την απομάκρυνση κάθε εστίας μόλυνσης, ιδιαίτερα λόγω των αυξημένων απαιτήσεων της τρέχουσας περιόδου, προχωρούμε σε πλύσεις και απολυμάνσεις των κάδων συλλογής απορριμμάτων σε όλο τον Δήμο. 

Επιπλέον, κάνοντας χρήση κατάλληλου εξοπλισμού, έχουμε πραγματοποιήσει απολυμάνσεις σε στάσεις λεωφορείων, παγκάκια και άλλα πολυσύχναστα σημεία.

Επισημαίνεται, για ακόμη μία φορά, πως ο Δήμος Ναυπακτίας και οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι σε απόλυτη ετοιμότητα για πρόσθετες απολυμάνσεις στην περίπτωση που οι συνθήκες το απαιτήσουν.

Προχωρούμε σε απαλλαγή καταβολής τροφείων στους βρεφικούς-βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου για το χρονικό διάστημα που παραμένουν κλειστοί λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Δημιουργήσαμε ομάδα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών-μεταφοράς τροφίμων και φαρμάκων για τους συνδημότες μας που δεν μπορούν να τα προμηθευτούν.  Η ομάδα αυτή αποτελείται από εργαζόμενους του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, των Παιδικών Σταθμών και του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Δημιουργήσαμε τη Γραμμή Άμεσης Βοήθειας (τηλεφωνικός αριθμός 2634038645) για όσους έχουν ανάγκες που δημιουργήθηκαν με τις νέες συνθήκες.

Εξασφαλίζουμε επάρκεια αγαθών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο-Συσσίτιο τόσο με την ενίσχυση των κωδικών όσο και μέσω δωρεών στήριξης από τοπικές επιχειρήσεις και χορηγούς. 

Στο σημείο αυτό θα σταθώ στη σημαντική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με επιχειρήσεις, όπως με το Σύνδεσμο VINCI, του οποίου μέλος είναι η Γέφυρα ΑΕ, που ανταποκρίθηκε στην πρωτοβουλία 3 Συλλόγων του Αντιρρίου και με την επίβλεψη του Δήμου μας θα δοθούν tablets σε μαθητές που έχουν ανάγκη, όπως επίσης τρόφιμα και είδη υγιεινής στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Συνεχίζουμε τη διαδικασία διανομής τροφίμων και ειδών υγιεινής για τους οικονομικά ευάλωτους συνδημότες μας ή όσους οδηγήθηκαν στην ανεργία ή έκλεισαν οι επιχειρήσεις τους, με αποτέλεσμα να μεταβληθεί η οικονομική τους κατάσταση λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας.

Έχουμε θέσει σε εφαρμογή ένα συνολικό πρόγραμμα προστασίας των συμπολιτών μας ρομά – Προβαίνουμε σε τακτικές ενημερώσεις και τους παρέχουμε είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας.

Από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήσαμε την ψυχολόγο κ.Ιωάννα Πετροπούλου, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται καθημερινά, μέσω της Γραμμής Ψυχολογικής Στήριξης, δίπλα στους δημότες  που χρήζουν ψυχολογικής βοήθειας.

Σημαντικό επίσης είναι το έργο που προσφέρει και θα συνεχίσει να προσφέρει η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ναυπακτίας με ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα και δράσεις για τα παιδιά.

Αθλητισμός

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Αθλητισμού θα τηρηθούν οι υγειονομικές εντολές στο ακέραιο και οι ανοιχτοί χώροι άθλησης σταδιακά θα επαναλειτουργήσουν ενώ, θα παραμείνουν εκτός λειτουργίας οι κλειστοί χώροι. 

Στηρίζουμε τη Διοίκηση του Εθνικού Παπαχαραλαμπείου Σταδίου για τη διοργάνωση σημαντικών αθλητικών γεγονότων.

Θέτουμε τις βάσεις για τις αθλητικές διοργανώσεις του 2021 είτε αυτών που παραδοσιακά διοργανώνονται με την υποστήριξη του Δήμου μας είτε νέων.

Τουρισμός

Συνδιαμορφώνουμε στρατηγική ασφαλούς προορισμού. Τηρούμε όλοι απαρέγκλιτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα μας υποδειχθούν.

Προχωρούμε σε επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του ιστορικού Κάστρου της Ναυπάκτου σε συνεννόηση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδος.

Προχωρούμε σε καθαρισμό του ιστορικού Κάστρου της Ναυπάκτου ανά τακτά διαστήματα και τήρηση της καθαριότητας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδος.

Διαμορφώνουμε κατάλληλα και επαναλειτουργούμε το  info point στο ισόγειο του κτηρίου «Ναυπακτία» με δύο άτομα προσωπικό που θα γνωρίζουν άριστα την αγγλική γλώσσα και θα παρέχουν πληροφορίες και οδηγίες στους επισκέπτες με αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας και ατομικής προστασίας.

Ολοκληρώνουμε την αξιοποίηση και ανάδειξη με στοχευμένες δράσεις προβολής του αναρριχητικού πάρκου της Βαράσοβας που θα αποτελέσει για τον Δήμο μας σημείο αναφοράς εναλλακτικών δραστηριοτήτων. 

Στηρίζουμε και προβάλλουμε τις εναλλακτικές δραστηριότητες (kite-surf, canoe-kayak, αναρρίχηση, mountain bike, πεζοπορία, κτλ) με χρήση των διαθέσιμων μέσων

Προχωρούμε σε ανάδειξη και προβολή των μονοπατιών της Ναυπακτίας.

Προχωρούμε τις διαδικασίες για τη δημιουργία του τουριστικού καταφυγίου στη θέση Βαριά και θέτουμε ως στόχο για τα επόμενα έτη τη δημιουργία μαρίνας στην Ναύπακτο.

Προχωρούμε σε επικοινωνία με την ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ για τη δυνατότητα επέκτασης της 10ωρης κάρτας διέλευσης πέραν των θερινών μηνών.

Υποστηρίζουμε τους φορείς τουρισμού σε επαφές με: Διευθυντές ΕΟΤ του εξωτερικού, tour operators και travel bloggers δομώντας σχέσεις εμπιστοσύνης μαζί τους για τα επόμενα έτη.

Προβολή

Προχωρούμε στην παραγωγή επίσημου video-σποτ του Δήμου Ναυπακτίας με στόχο την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας και ταυτόχρονα θα ενισχύει το αίσθημα ταύτισης των κατοίκων με τον τόπο μας.

Προχωρούμε στην ενεργοποίηση και συστηματική αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (facebook, instagram, twitter κλπ) με αμιγώς τουριστικό περιεχόμενο, στα οποία θα παρέχεται πλήρης ενημέρωση σχετικά με τον τόπο μας και κυρίως των πλεονεκτημάτων του: εύκολη οδική πρόσβαση από Ιονία ή Ολυμπία Οδό – χωρίς συνωστισμό σε κάποιο λιμάνι, απόσταση μόλις 2μιση ωρών από την Αθήνα, απόσταση μόλις 17’ από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου / νοσοκομείο αναφοράς COVID-19, ευρύ σε έκταση παραλιακό μέτωπο Χάλκειας-Αντιρρίου-Ναυπάκτου, αραιοκατοικημένη ορεινή Ναυπακτία, εναλλακτικές δραστηριότητες χωρίς συνωστισμό.

Προσεγγίζοντας με σύγχρονο τρόπο την επικοινωνία, επιλέγουμε ενέργειες που έχουν χαμηλό κόστος και μας παρέχουν άμεσα και μετρήσιμα αποτελέσματα μέσω των προωθούμενων δημοσιεύσεων και αναρτήσεων.

Ζητούμε από όλους, και πρώτα από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και τους φορείς, τους επαγγελματίες και τους δημότες να στηρίξουν με διάχυση και κοινοποιήσεις τις συγκεκριμένες καμπάνιες που θα τρέξουν το επόμενο διάστημα είτε από τα προσωπικά τους προφίλ είτε από των φορέων ή των παρατάξεων που εκπροσωπούν. Στη συλλογική αυτή προσπάθεια απαιτείται από όλους μας συμμετοχή.

Επικοινωνία με ταξιδιωτικές εκπομπές για τη δρομολόγηση γυρισμάτων στον Δήμο μας. Έχουμε ήδη προχωρήσει σε σχετικές επαφές με τηλεοπτικές εκπομπές και κανάλια εθνικής εμβέλειας.

Παρεμβάσεις

Δεσμευόμαστε για τη διατήρηση της καθαριότητας στην πόλη, τις παραλίες και ευρύτερα.

Στην κοινή αυτή προσπάθεια ωστόσο θα πρέπει όλοι μας να συμβάλλουμε, και ατομικά, φροντίζοντας να διατηρούμε τον τόπο μας καθαρό.  Θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι αποτελούμε μέρος ενός ευρύτερου συνόλου και την κρίσιμη αυτή περίοδο θα πρέπει να σταθούμε όλοι μας αλληλέγγυοι.

Προχωρούμε το επόμενο διάστημα στη βελτίωση του οδικού δικτύου σε όλο το εύρος του Δήμου Ναυπακτίας.

Προχωρούμε στη δημιουργία πεζοδρομίων εντός της πόλης της Ναυπάκτου.

Εξετάζουμε το ενδεχόμενο επέκτασης της χρονικής διάρκειας των πεζοδρομήσεων στις παραλίες Ψανής και Γριμπόβου και όπου αλλού αυτό μπορεί να είναι εφικτό.

Επιταχύνουμε την ολοκλήρωση των έργων που έχουν δρομολογηθεί.

Διεκδικούμε τη χρηματοδότηση σημαντικών έργων υποδομής  και θέτουμε στόχους για νέα που θα στηρίξουν την τοπική οικονομία.

Τέλος, συντασσόμαστε απόλυτα με τις διεκδικήσεις της Κ.Ε.Δ.Ε. για την επιπλέον χρηματοδότηση των Δήμων και στην επερχόμενη τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. θα συμπεριληφθεί η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας.

Ως Δήμος Ναυπακτίας θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα και κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που θα έχουμε στη διάθεσή μας, ώστε κανείς συνδημότης μας να μη μείνει μόνος του. 

Οι στιγμές είναι κρίσιμες και θα παραμείνουν κρίσιμες. 

Όλοι όμως ΜΑΖΙ θα τα καταφέρουμε.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...