-Πιο εύκολα σε ιδιώτες υπηρεσίες του δήμου-Ο δημότης θα πληρώσει το “μάρμαρο”

Kαθαρή πόλη ενόψει παζαριών υπόσχεται η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας και Δωρίδας κ.Βάσω Νταουσάνη με αποκλειστικές της δηλώσεις στο Nafpaktianews.

Η κ. Νταουσάνη ανέφερε ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις στις οποίες βρίσκεται ο κλάδος της ΠΟΕ-ΟΤΑ το τελευταίο διάστημα αντιδρώντας στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση ολοκληρώνονται απόψε με αποτέλεσμα από αύριο το πρωί,να αρχίσει σταδιακά να αποκαθίσταται η κανονικότητα στα δρομολόγια των απορριμματοφόρων και στην εικόνα της πόλης αναφορικά με τα σκουπίδια.

Με την παρουσία των παρώντων δημοτικών συμβούλων θα αποφασίζεται η εκχώρηση υπηρεσιών του δήμου

Η κ.. Νταουσάνη μιλώντας για το κλίμα που επικρατεί στο κλάδο ανέφερε ότι με το άρθρο 179 η κυβέρνηση ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο στις ιδιωτικοποιήσεις σε καθαριότητα,ηλεκτροφωτισμό και πράσινο στους δήμους.Μέχρι τώρα ανέφερε η κ. Νταουσάνη χρειαζόταν αιτιολογημένη απόφαση της υπηρεσίας και του δημοτικού συμβουλίου σε συνδυασμό με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του δημοτικού συμβουλίου.Πλέον βάσει άρθρου του συγκεκριμένου νόμου,απαιτείται η πλειοψηφία όσων παρίστανται στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Χαιρετίζουμε την αγορά απορριμματοφόρων στο δήμο Ναυπακτίας

Σε σχετική ερώτηση για την κατάσταση που παρατηρείται ιδιαίτερα του καλοκαιρινούς μήνες στα ορεινά όπου η αποκομιδή καθίσται δύσκολη λόγω του μεγάλου γεωγραφικού εύρους του δήμου σε συνάρτηση με τα λίγα οχήματα και παλαιά οχήματα,καθώς και το μειωμένο προσωπικό,απάντησε η κ. Νταουσάνη ότι αυτό μπορεί να λυθεί με την αύξηση του αριθμού του στόλου των απορριμματοφόρων που αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο κατά 4 οχήματα αλλά και με την αύξηση του προσωπικού μέσω της κινητικότητας ή πρόσληψη μόνιμου προσωπικού

Oι δημότες θα πληρώσουν το μάρμαρο

Η είσοδος των ιδιωτών στις υπηρεσίες του δήμου όσον αφορά την καθαριότητα,το πράσινο και τον ηλεκτροφωτισμό,θα έχει ως αποτέλεσμα να απωλεσθεί ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας των παρεχόμενων υπηρεσιών αφού τα ανταποδοτικά τέλη θα πηγαίνουν στα ταμεία των ιδιωτών των οποίων ο στόχος όπως είναι φυσικό είναι το κέρδος και το μάρμαρο-κατέληξε η κ.Νταουσάνη-θα κληθεί μέσω των αυξήσεων να πληρώσει ο δημότης



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Να δωθούν τα πάντα σε ιδιώτες. Ένα είναι βέβαιο. Και φθηνότερα θα είναι για το κράτος (και κατ’ επέκταση για τον πολίτη) και καλύτερη δουλειά θα γίνεται.

    Τα υπόλοιπα είναι ιστορίες της Φατμέ στο Γενί τζαμί. ΠΟΕ ΟΤΑ και μπούρδες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...