Γέμισε Εύζωνες το Μανχάταν: Μαζική η παρέλαση με το «Μακεδονία Ξακουστή»

Η φετινή παρέλαση ήταν αφιερωμένη στη θλιβερή επέτειο των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Μαζική ήταν η φετινή Εθνική Παρέλαση του Ελληνισμού στη Νέας Υόρκης, στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν, με τους Εύζωνες να τραβούν τα βλέμματα όλων υπό τους ήχους του Μακεδονία Ξακουστή. Χιλιάδες άτομα κάθε ηλικίας παρέλασαν την Κυριακή, 14 Απριλίου, ενώ χιλιάδες ήταν και αυτοί που παρακολούθησαν την παρέλαση από τα πεζοδρόμια, κρατώντας γαλανόλευκες σημαίες.

Με πρώτους τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς που ήλθαν και παρέλασαν περισσότερα από 100 οργανισμοί, με 45 άρματα και 11 φιλαρμονικές, μεταξύ αυτών και η μπάντα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Μάντζαρος που ταξίδεψε από την Κέρκυρα για τις επετειακές εκδηλώσεις. Την συνόδευε ο δήμαρχος Κέρκυρας Κωνσταντίνος Νικολούζος. Τελετάρχης της εθνικής παρέλασης ήταν ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας, Τζορτζ Μάρκους.

Η φετινή παρέλαση ήταν αφιερωμένη στη θλιβερή επέτειο των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και τα συνθήματα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας κυριάρχησαν. Επίσης, πολλά ήταν τα συνθήματα για λευτεριά στην Κύπρο, κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και υπέρ των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

ην Ελλάδα εκπροσώπησε ο Γενικός Πρόξενος, δρ Κωνσταντίνος Κούτρας, την Κύπρο ο Επίτροπος της Προεδρίας για Θέματα Αποδήμων, Φώτης Φωτίου, παρέλασαν μαζί με τους ομογενείς, ο δήμαρχος Νέας Υόρκης Μπιλ Ντε Μπλάζιο, επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσαρλς Σούμερ, η φιλέλλην βουλευτής Κάρολιν Μαλόνι, οι ομογενείς πολιτειακοί γερουσιαστές Μιχάλης Γιάνναρης, Λου Ραπτάκης και Ανδρέας Γουνάρδης, οι πολιτειακοί βουλευτές Αραβέλλα Σιμωτά και Νικολ Μαλλιωτάκη, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Κωνσταντινίδης και η εισαγγελέας της Κομητείας Νάσο Μαντλίν Σίγκα.

Στην πρώτη γραμμή βρέθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, που το πρωί της Κυριακής προεξήρχε της δοξολογίας, παρουσία των διπλωματικών αρχών, των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και άλλων επισήμων.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης που διοργανώνει κάθε χρόνο την παρέλαση στην 5η Λεωφόρο ενώ καλωσόρισε επίσημα στη Νέα Υόρκη τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς και επέδωσε από έναν Σταυρό σε καθένα από τα μέλη της αποστολής.

«Αν λείψουν οι Εύζωνες, η εικόνα της παρελάσεως υφίσταται σημαντική αλλοίωση», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

ethnos.gr

Γέμισε Εύζωνες το Μανχάταν: Μαζική η παρέλαση με το «Μακεδονία Ξακουστή»


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...