«Γεννούν και τα κοκόρια» της Μέρκελ!

bb
«Γεννούν και τα κοκόρια» της Μέρκελ!
Κερδισμένη είναι η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία όπως φαίνεται έχει καταφέρει να επιβάλλει την προσήλωσή της στην αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία και στο γερμανικό εκλογικό σώμα.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του «Πολιτικού Βαρόμετρου» που παρουσίασε η γερμανική δημόσια τηλεόραση ZDF, το 61% των Γερμανών  λέει «όχι» στην παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής των υπερχρεωμένων χωρών και μόνο το 31% τάσσεται υπέρ μιας τέτοιας παράτασης.

Βάσει των ευρημάτων της ίδιας δημοσκόπησης, το 51% των λέει «όχι» στην έκδοση ευρωομολόγων, ενώ μόλις το 12%  απαντά θετικά και το 24% να τάσσεται υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων εφόσον προηγουμένως έχει ενισχυθεί η δημοσιονομική ένωση της Ευρώπης.

Παράλληλα το 63% θεωρεί πως η καγκελάριος της χώρας διαχειρίζεται καλά την κρίση χρέους της Ευρωζώνης, ενώ αντίθετη άποψη έχει το 28%. Πάντως, σε ποσοστό 57% οι Γερμανοί εκτιμούν ότι η κυρία Μέρκελ δεν εξηγεί επαρκώς την πολιτική της για την κρίση, με μόνο το 33% να δηλώνει ότι δίδονται επαρκείς εξηγήσεις.

Σε ό,τι αφορά την δύναμη των κομμάτων, οι Χριστιανοδημοκράτες ενισχύονται κατά δύο μονάδες από τον προηγούμενο μήνα, φθάνοντας στο 36%. Ανάλογες απώλειες καταγράφονται για τους Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι πέφτουν στο 30%, ενώ οι Ελεύθεροι Δημοκράτες συγκεντρώνουν 4%, χάνοντας μία μονάδα από την προηγούμενη μέτρηση και μένοντας μακριά από το όριο (5%) της εισόδου στην Βουλή. Οι Πράσινοι μένουν σταθεροί στο 13%, η Αριστερά κερδίζει μια μονάδα και φθάνει το 6%, ενώ οι Πειρατές εμφανίζονται, όπως και τον προηγούμενο μήνα, στο 7%.

ΕΥΡΩΠΗ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...