Γερμανία: Η ακροδεξιά απειλή είναι «πολύ αυξημένη», εκτίμησε ο υπουργός Εσωτερικών

Γερμανία: Η ακροδεξιά απειλή είναι «πολύ αυξημένη», εκτίμησε ο υπουργός Εσωτερικών
Γερμανία: Η ακροδεξιά απειλή είναι «πολύ αυξημένη», εκτίμησε ο υπουργός Εσωτερικών


21/02/2020 – 14:44

Η απειλή για την ασφάλεια από την άκρα δεξιά «είναι πολύ αυξημένη στη Γερμανία», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ μετά τη ρατσιστική επίθεση στη Χανάου την Τετάρτη το βράδυ στην οποία σκοτώθηκαν εννεά άνθρωποι.

«Θα ενισχύσουμε την παρακολούθηση ευαίσθητων τόπων, κυρίως των τεμενών», όπως και όλων των αεροδρομίων, πρόσθεσε ο Ζέεχοφερ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από το Βερολίνο.

«Το έγκλημα στη Χανάου είναι τρομοκρατική επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι πρόκειται «για την τρίτη ακροδεξιά τρομοκρατική επίθεση σε διάστημα λίγων μηνών».

Η Γερμανίδα υπουργός Δικαιοσύνης Κριστίν Λάμπρεχτ από την πλευρά της δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση «θα εξετάσει ενδελεχώς» πώς «εξτρεμιστές» μπορούν να έχουν στην κατοχή τους νόμιμα όπλα, όπως συνέβη στην περίπτωση του Τομπίας Ρ., δράστη της επίθεσης στη Χανάου.

Σύμφωνα με την ίδια, η ακροδεξιά βία αυτή τη στιγμή «αποτελεί τον βασικό κίνδυνο» για τη δημοκρατία στη Γερμανία, όχι απλώς εξαιτίας «του αριθμού» των υπόπτων, αλλά και εξαιτίας της «έντασης» της αποφασιστικότητάς τους.

Ο Τομπίας Ρ. έδρασε μόνος του, όπως και ο δράστης της επίθεσης εναντίον συναγωγής στη Χάλε τον Οκτώβριο, και οι δύο Γερμανοί υπουργοί υπογράμμισαν τη δυσκολία να εντοπίζονται οι ύποπτοι για ακροδεξιές τρομοκρατικές επιθέσεις.

«Περίπου οι μισοί» από τους ανθρώπους που εξαπέλυσαν επιθέσεις «δεν ήταν γνωστοί στην αστυνομία», υπογράμμισε ο διοικητής της ομοσπονδιακής αστυνομίας της Γερμανίας Χόλγκερ Μουνχ.

Η Γερμανία ενίσχυσε τους ελέγχους που επιβάλλει στα πυροβόλα όπλα, ενώ την Τετάρτη το υπουργικό συμβούλιο υιοθέτησε νέα μέτρα για τον εντοπισμό ακροδεξιών απειλών στο Διαδίκτυο και την πιο αυστηρή τιμωρία τους.

Αναστολή της προεκλογικής εκστρατείας στο Αμβούργο

Το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) ακύρωσε τις προεκλογικές του εκδηλώσεις στο Αμβούργο, όπου θα διεξαχθούν τοπικές εκλογές την Κυριακή. Η απόφαση του AfD ήρθε μετά την αντίστοιχη απόφαση των άλλων γερμανικών κομμάτων.

Το AfD, που έχει δεχθεί επικρίσεις για την αντιμεταναστευτική του ρητορική, εξήγησε ότι έλαβε την απόφαση αυτή εξαιτίας της «προπαγάνδας των ΜΜΕ» και επειδή εκτίμησε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλεια των υποστηρικτών του.

Η Εναλλακτική για τη Γερμανία διαθέτει αυτή τη στιγμή οκτώ έδρες στο κοινοβούλιο του Αμβούργου, σε συνολικά 121.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...