Γερμανία: Μεθυσμένος και πιθανόν ψυχικά διαταραγμένος ο Γερμανός οδηγός που σκόρπισε το θάνατο στο Τρίερ

Γερμανία: Μεθυσμένος και πιθανόν ψυχικά διαταραγμένος ο Γερμανός οδηγός που σκόρπισε το θάνατο στο Τρίερ
Γερμανία: Μεθυσμένος και πιθανόν ψυχικά διαταραγμένος ο Γερμανός οδηγός που σκόρπισε το θάνατο στο Τρίερ

Σοκαρισμένη είναι από χθες η κοινή γνώμη στη Γερμανία, μετά το ζιγκ ζαγκ του θανάτου από έναν 51χρονο Γερμανό, ο οποίος υπό την επήρεια αλκοόλ, παρέσυρε και σκότωσε με το αυτοκίνητό του πέντε ανθρώπους που έκαναν βόλτα σ΄έναν πεζόδρομο της πόλης Τρίερ: Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνεται 45χρονος Έλληνας με την κόρη του, ένα βρέφος μόλις εννέα εβδομάδων.  Μέχρι στιγμής, η γερμανική αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει επισήμως τις ταυτλότητες των πέντε νεκρών, με το αιτιολογικό ότι η επίθεση έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική.
To ράλι του θανάτου στην γενέτειρα του Καρλ Μαρξ διήρκεσε τέσσερα λεπτά.

Ο δράστης συνελήφθη και ανακρίνεται από την αστυνομία την ώρα που οι κάτοικοι της πόλης Τρίερ δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ένας από τους συμπολίτες τους έκοψε το νήμα της ζωής πέντε ανθρώπων. «Μας μιλάει», όπως δήλωσαν οι αστυνομικές αρχές. Η εφημερίδα Bild αποκαλύπτει ότι, τις τελευταίες ημέρες, ο άνδρας κοιμόταν στον αυτοκίνητό του.

«Ο 51χρονος άνδρας που έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος, δεν έχει αφήσει κάποια επιστολή που να εξηγεί την πράξη του», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου Ρηνανίας-Παλατινάτο, Ρόγκερ Λεβεντς.

Οι ερευνητές πάντως έχουν αποκλείσει την πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης, όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Focus. Σύμφωνα με την Εισαγγελία, υπάρχουν ενδείξεις ότι ο δράστης πάσχει από ψυχική νόσο.

Ο πατέρας του νεκρού βρέφους είναι ανάμεσα στα θύματα. Ο 45χρονος άνδρας σκοτώθηκε χθες ενώ περπατούσε με την οικογένειά του στην πόλη Τρίερ.  Η σύζυγός του και ο γιός τους , είναι ανάμεσα στους τραυματίες.  Εκτός από το βρέφος και τον πατέρα του, έχασαν χθες την ζωή τους τρεις γυναίκες, ηλικίας 25, 52 και 73 ετών. Όλοι ήταν κάτοικοι της Τρίερ.

«Όλα τα θύματα που ξεψύχησαν ήταν κάτοικοι της πόλης Τρίερ που έκαναν βόλτα σε πεζόδρομο που είχε διακοσμημένος με χριστουγεννιάτικα στολίδια. Συνολικά πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν, αρκετοί από αυτούς είναι σε σοβαρή κατάσταση», ανέφερε η έκθεση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την μέχρι τώρα έρευνα των αρχών, δεν υπάρχουν ενδείξεις για πολιτικά ή θρησκευτικά κίνητρα του δράστη . Επίσης, δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι έδρασε με την βοήθεια συνεργών. Στο μεταξύ, τις τελευταίες ώρες, εκατοντάδες πιστοί προσεύχονται στον καθεδρικό ναό της Τρίερ για τα θύματα.

«Μια τραγική ημέρα για την Τρίερ», είπε ο επίσκοπος του ναού της πόλης, Στέφαν Ακέρμαν. «Είμαστε γεμάτοι θλίψη γι΄αυτό που συνέβη στην πόλη μας. Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στην εφημερίδα Bild, το αυτοκίνητο, μάρκας Range Rover έτρεχε με ταχύτητα 70-80 χλμ/ώρα και ενώ πλησίαζε το πλήθος, συνέχισε να επιταχύνει.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...