Γερμανικός Τύπος: Οι υποσχέσεις και η ευθύνη της Γερμανίας στο προσφυγικό

Γερμανικός Τύπος: Οι υποσχέσεις και η ευθύνη της Γερμανίας στο προσφυγικό
Γερμανικός Τύπος: Οι υποσχέσεις και η ευθύνη της Γερμανίας


04/03/2020 – 09:38

Η Γερμανία από το 2016 δέχθηκε 9589 πρόσφυγες από τη Συρία, στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Η συμφωνία όμως προέβλεπε το διπλάσιο, όπως σημειώνει στο σχόλιο της η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Στη Γερμανία και την ευθύνη που έχει αναλάβει στο πεδίο του προσφυγικού ήδη από το 2015, χρονιά που περιγράφεται ως «εφιαλτική» από όλα τα κόμματα της γερμανικής πολιτικής σκηνής, εστιάζει σχόλιο της Süddeutsche Zeitung σημειώνοντας: «(…)

Η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να ασχοληθεί με τις πολλές προσδοκίες, που ξύπνησε, χωρίς να ανταποκριθεί. 9589 πρόσφυγες από τη Συρία δέχθηκε η Γερμανία από το 2016, στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Η συμφωνία προέβλεπε το διπλάσιο. Οι Γερμανοί υποσχέθηκαν σε Ιταλούς και Έλληνες πριν από 5 χρόνια να δεχθούν 27.000 πρόσφυγες που δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Αυτό συνέβη σε λιγότερο από το ήμισυ.

Τα κριτήρια δεν πληρούνται, ήταν το επιχείρημα του Βερολίνου (…) 140 γερμανικοί δήμοι δήλωσαν πρόθυμοι να δεχθούν επιπλέον πρόσφυγες.

Για πάνω από έξι μήνες παρακολουθούν τον Ζέεχοφερ να βαυκαλίζεται. Δεν υπάρχει πια δικαιολογία. Όποιος εξακολουθεί να διστάζει, αφήνει τον φόβο να κυριεύει την Ευρώπη –και τις δεξιές πολιτοφυλακές να ρυθμίζουν τα μεταναστευτικά θέματα.

Ναι, η Γερμανία βοήθησε περισσότερο από άλλους. Αλλά η πλουσιότερη χώρα στην Ευρώπη μπορεί να κάνει ακόμη περισσότερα».

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...