Γεροβασίλη: Ο υπουργός Δικαιοσύνης έπραξε το θεσμικό του το καθήκον

«Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ»               

«Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ Ν.Δ.»

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι διαξιφισμοί μεταξύ κυβέρνησης- Νέας Δημοκρατίας.

«Η πρακτική των παρεμβάσεων και εκβιασμών στη Δικαιοσύνη αποτελεί αποκλειστικότητα της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. Στόχος τους είναι να επηρεάσουν τους δικαστικούς λειτουργούς ώστε κάθε έκφραση ανεπιθύμητης σε εκείνους γνώμης, να θεωρείται προϊόν επηρεασμού» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Ολγας Γεροβασίλη.

«Ο Υπουργός Δικαιοσύνης έπραξε το αυτονόητο θεσμικό του καθήκον και παρήγγειλε τόσο πειθαρχική έρευνα για το λεπτό ζήτημα της ανάδειξης δικαστικών όσο και ποινική διερεύνηση. Αυτό το έπραξε όταν η υπόθεση έγινε πάνδημα γνωστή, μετά από το δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας και τη σχετική ερώτηση βουλευτή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Η κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση ασκεί, ως οφείλει, τα καθήκοντά της με πλήρη σεβασμό στη διάκριση των λειτουργιών και αρμοδιοτήτων, και του απαραβίαστου του ιδιωτικού βίου.

Αντιθέτως, είναι η Νέα Δημοκρατία αυτή που επιδιώκει με κάθε τρόπο τον επηρεασμό της Δικαιοσύνης. Το έπραξε όταν ο κ. Μητσοτάκης στράφηκε κατά Ανώτατου Δικαστικού από κομματική συνεδρίαση της ΝΔ.

Το έπραξε όταν ο κ. Φορτσάκης από το βήμα της Βουλής στράφηκε κατά του ΣτΕ κάνοντας λόγο για ”διακοπές των δικαστικών”, ”υπεράσπιση στενών συμφερόντων» και «αυτοκτονικές τάσεις”. Το πράττει όταν ο κ. Μητσοτάκης οικειοποιείται και παραποιεί το περιεχόμενο της ανακοίνωσης των Ενώσεων Δικαστών και Εισαγγελέων προκειμένου να την εκμεταλλευτεί πολιτικά.

Η πρακτική των παρεμβάσεων και εκβιασμών στη Δικαιοσύνη αποτελεί αποκλειστικότητα της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. Στόχος τους είναι να επηρεάσουν τους δικαστικούς λειτουργούς ώστε κάθε έκφραση ανεπιθύμητης σε εκείνους γνώμης, να θεωρείται προϊόν επηρεασμού.

Πρόκειται για την τρίτη πράξη του απονενοημένου σχεδίου «αριστερής παρένθεσης». Αλλά όπως και στις προηγούμενες, δεν θα τους βγει! Ο ελληνικός λαός έχει δώσει εντολή για μάχη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής. Η μάχη συνεχίζεται».

Παράλληλα, κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι επιδιώκει με κάθε τρόπο τον επηρεασμό της Δικαιοσύνης. «Το έπραξε όταν ο κ. Μητσοτάκης στράφηκε κατά Ανώτατου Δικαστικού από κομματική συνεδρίαση της Νέας Δημοκρατίας.

Το έπραξε όταν ο κ. Φορτσάκης από το βήμα της Βουλής στράφηκε κατά του Συμβουλίου της Επικρατείας κάνοντας λόγο για «διακοπές των δικαστικών», «υπεράσπιση στενών συμφερόντων» και «αυτοκτονικές τάσεις».

«Το πράττει όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης οικειοποιείται και παραποιεί το περιεχόμενο της ανακοίνωσης των Ενώσεων Δικαστών και Εισαγγελέων προκειμένου να την εκμεταλλευτεί πολιτικά», υπογραμμίζει η Όλγα Γεροβασίλη.

Καταλογίζει στη Νέα Δημοκρατία αποκλειστικότητα στην πρακτική των παρεμβάσεων και εκβιασμών στη Δικαιοσύνη, προσθέτοντας ότι στόχος τους είναι να επηρεάσουν τους δικαστικούς λειτουργούς ώστε κάθε έκφραση ανεπιθύμητης σε εκείνους γνώμης, να θεωρείται προϊόν επηρεασμού.

«Πρόκειται για την τρίτη πράξη του απονενοημένου σχεδίου «αριστερής παρένθεσης». Αλλά όπως και στις προηγούμενες, δεν θα τους βγει. Ο ελληνικός λαός έχει δώσει εντολή για μάχη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής. Η μάχη συνεχίζεται», τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...