Γιατί είναι κρίσιμη η εκλογή του γραμματέα της Ν.Δ.

Γιατί είναι κρίσιμη η εκλογή του γραμματέα της Ν.Δ.
Εδώ και μέρες έχει ξεκινήσει η συζήτηση σχετικά με το πρόσωπο που θα προταθεί από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, για την νευραλγική θέση του γραμματέα του κυβερνώντος κόμματος.
Και, είναι νευραλγική η θέση, γιατί ο επόμενος γραμματέας του μεγαλύτερου κόμματος της Ελληνικής κεντροδεξιάς, εκ των πραγμάτων, θα κληθεί να δρομολογήσει τις εσωκομματικές εξελίξεις για την αναγέννηση της παράταξης. Επειδή, τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν διάφορες πληροφορίες ενόψει της συγκεκριμένης διαδικασίας, κρίνουμε σκόπιμο να παραθέσουμε, ορισμένος σκόρπιες σκέψεις. Κατά κοινή παραδοχή το πολιτικό περιβάλλον που ζούμε από τις αρχές Μαϊόυ είναι εντελώς διαφορετικό, από εκείνο που γνωρίσαμε μεταπολιτευτικά.

Η κοινωνία αποδοκίμασε το κατεστημένο του χθές, στέλνοντας ταυτόχρονα, το μήνυμα της ανανέωσης προς τις ηγεσίες των κομμάτων. Η εκλογική εκτίναξη του ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα, ήρθε να «ρίξει» το μέσο όρο ηλικίας και να αναδείξει ως πρωταγωνιστές των πολιτικών πραγμάτων, μια άλλη γενικά.

Η ανάλυση του αποτελέσματος των εκλογών, δείχνει ότι η Ν.Δ., έχασε τα «δυναμικά» κοινά, «κυριαρχώντας» ουσιαστικά σ’ ένα γηρασμένο πολιτικό ακροατήριο.

Το μήνυμα ήταν σαφές. Ή ανανεώνεστε ή τελειώνετε μαζί με τους εναπομείναντες ψηφοφόρους σας. Ο Αντώνης Σαμαράς, που καλείται να βγάλει την ΠΑΤΡΙΔΑ από το αδιέξοδο της χρεοκοπίας που την έφερε το ΠΑΣΟΚ, έχει μια ακόμη ΕΥΘΥΝΗ. Να βάλει σε τροχιά ανανέωσης την ΠΑΡΑΤΑΞΗ των ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ. Η επιλογή του γραμματέα της Ν.Δ., μπορεί να αποτελέσει την αρχή για την αναγέννηση της κεντροδεξιάς. Μπορεί να δώσει την δυνατότητα στη Φιλελεύθερη Παράταξη να απλωθεί στην νεολαία, να απευθυνθεί στον κόσμο που μιλάει διαφορετική γλώσσα.

Ο Σαμαράς, που ως ΟΝΝΕΔίτης έδωσε αγώνες στα αμφιθέατρα, στα πεζοδρόμια και στις πλατείες, για να αναστρέψει το ρεύμα της ΚΝΕ, τώρα μπορεί να ανοίξει τον δρόμο, για να επαναληφθεί το μεταπολιτευτικό πολιτικό θαύμα, που πέτυχε η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ. Οι νέοι της Ν.Δ., γνωρίζουν καλά την συνταγή της επικράτησης, απέναντι στην Αριστερά, της θεωρίας και των συνθημάτων.

Η εκλογή του γραμματέα της Ν.Δ., μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία, αλλά και συνάμα την ευκαιρία για ένα ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ. Και, αυτό το ξεκίνημα δεν μπορεί να το εγγυηθούν ούτε οι «ταχυδρόμοι» της ανανέωσης, ούτε οι «κομματικοί αυλοκόλακες – συνδικαλιστές». Την ανανέωση μπορεί να την φέρουν και να την πετύχουν οι νέοι άνθρωποι. Η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, είναι απλή. Ας κοιτάξει μπροστά και τότε θα βρει το πρόσωπο που μπορεί να “τρέξει” οργανωτικά το κόμμα. Αν κοιτάξει πίσω, απλά θα έχει συμβιβαστεί με το κομματικό κατεστημένο, αλλά θα έχει χάσει οριστικά την ασυμβίβαστη νέα γενιά.

Πηγή:parapolitika.gr

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...