Γιατί λείπει από παντού το χρήμα; -Η ιστορία του χρυσοχόου Φάμπιαν

Γιατί λείπει από παντού το χρήμα; -Η ιστορία του χρυσοχόου Φάμπιαν
Μια ιστορία που βήμα-βήμα απαντάει τόσο το ερώτημα που αναφέρεται στον τίτλο, όσο και πολλές άλλες απορίες που μπορεί να έχει ο καθένας μας.
Με τρόπο λιτό και κατανοητό, το σύγχρονο αυτό “παραμύθι” εξηγεί τη βασική αρχή λειτουργίας του χρηματοοικονομικού συστήματος, τη “μιζέρια” που προκαλούν οι τόκοι -που δεν μπορούν ποτέ να πληρωθούν- στους πολίτες και τέλος, πως εξουσιάζει αυτός που έχει το χρήμα κι όχι αυτός που εκλέγεται.

Να πω την αλήθεια, όταν είδα πως είναι γερμανική ιστορία, ψιλοξίνισα. Δεν
ήθελα να ακούσω για οικονομικά από έναν γερμανό αφηγητή. Τελικά όμως είπα να ρίξω μια ματιά -και για την επόμενη ώρα καθόμουν μπροστά στον Η/Υ κρατώντας σημειώσεις.

Τόσο γιατί ήταν απλό και κατανοητό, αλλά και γιατί με “δικαίωνε” σε κάποια σημεία.Σε σημεία που λίγο-πολύ όλοι έχουμε αναρωτηθεί/σκεφτεί, όπως για παράδειγμα τον αριθμό των πραγματικών χρημάτων που υπάρχουν στις τράπεζες -κι όχι τον κοπανιστό αέρα που μας “δανείζουν”.

Για να μην πολυλογώ, πιστεύω πως ο χρόνος που θα ξοδέψει κάποιος “αρχάριος”-στον οικονομικό τόμεα- και μη, για αυτό το βιντεάκι, είναι το λιγότερο ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΑ ξοδεμένος χρόνος. Σου δίνει και καταλαβαίνεις το χρηματοοικονομικό/χρηματοπιστωτικό σύστημα -που όπως και να έχει, είναι λίγο… ακαταλαβίστικο με τόσο ξύλινη γλώσσα που χρησμοποιείται γι’αυτό στα διάφορα media.

*Και μια σημείωση για το τέλος. Αν δεν σας παίζει τους υπότιτλους ο Mozilla Firefox, ανοίξτε Google Chrome*

ΝΕΩΝ ΑΠΟΨΕΙΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...