Γιατί το Twitter μπλόκαρε τον λογαριασμό της κινεζικής πρεσβείας στις ΗΠΑ

Γιατί το Twitter μπλόκαρε τον λογαριασμό της κινεζικής πρεσβείας στις ΗΠΑ
τουιτερ

Το Twitter κλείδωσε τον λογαριασμό της κινεζικής πρεσβείας στις ΗΠΑ, λόγω μίας ανάρτησης που υπερασπιζόταν την πολιτική της Κίνας έναντι των Μουσουλμάνων Ουιγούρων στο Σιντζιάνγκ, το οποίο η αμερικανική πλατφόρμα κοινωνικών μέσων ενημέρωσης είπε ότι παραβίαζε τη στάση της ενάντια σε “απάνθρωπες” πρακτικές.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε την Πέμπτη ότι είναι σε σύγχυση από την κίνηση αυτή και ότι ήταν ευθύνη της πρεσβείας να διασαφηνίσει την αλήθεια.

Ο λογαριασμός της κινεζικής πρεσβείας, @ChineseEmbinUS, δημοσίευσε ένα tweet αυτό το μήνα που ανέφερε ότι τα μυαλά των γυναικών των Ουιγούρων είχαν χειραφετηθεί και δεν ήταν πλέον “μηχανές παραγωγής μωρών”, επικαλούμενη μια μελέτη που ανέφερε η κρατική εφημερίδα China Daily.

ggg

Η ανάρτηση αφαιρέθηκε από το Twitter και αντικαταστάθηκε από μια ετικέτα που δηλώνει ότι δεν ήταν πλέον διαθέσιμη. Παρόλο που το Twitter κρύβει αναρτήσεις που παραβιάζουν τις πολιτικές του, απαιτεί από τους κατόχους λογαριασμών να διαγράφουν χειροκίνητα, τέτοιες δημοσιεύσεις. Ο λογαριασμός της κινεζικής πρεσβείας δεν έχει δημοσιεύσει κάτι άλλο από τις 9 Ιανουαρίου.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...