Γιορτές τσίπουρου και κάστανου στην Ορεινή Ναυπακτία

 

Μετά την πρωτεύουσα την τιμητική της  έχει αυτό το Σαββατοκύριακο η Ορεινή ζώνη του Δήμου μας. Οι δύο εκδηλώσεις στην Άνω Χώρα και στον Άγιο Δημήτριο αναμένεται να συγκεντρώσουν χιλιάδες επισκέπτες. Και η μεν της Άνω Χώρας είναι παλιότερη πιο γνωστή και δοκιμασμένη αλλά εν τούτοις η γιορτή του Αγίου Δημητρίου αν και νεώτερη την συναγωνίζεται εφάμιλλα. 
 
 
 
 

Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι πού την προτιμούν γιατί θυμίζει φθινοπωρινό πανηγύρι καί γιά τή θέα τής Ευηνολίμνης.Η γιορτή του Κάστανου του Αγίου Δημητρίου εμπνεύστηκε και καθιερώθηκε από τον αείμνηστο δήμαρχο Λεωνίδα Κωλέτα πού η φωτογραφία του τιμής ένεκεν δεσπόζει στο χώρο της εκδήλωσης. Την γιορτή την αγκάλιασαν και την στηρίζουν μαζικά οι κάτοικοι του τέως Δήμου Πλατάνου,καί τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν  εκδρομείς πού συνδυάζουν την εκδρομή με τσίπουρο , κάστανο και γλέντι. Φέτος σίγουρα θα συμμετάσχει ο Σύνδεσμος των εν Πάτραις Ναυπακτίων. Αλλά όπου και να διαλέξετε ,και γιατί όχι και στις δύο συνδυάζοντας μία εκδρομή στην υπέροχη Ναυπακτιακή φύση  με μοναδικές αυτή την εποχή εναλλαγές χρωμάτων, θα περάσετε ωραία.

 

Φωτο Λ.Κωλέτας: Δήμος Πλατάνου- Φωτο Ευηνολίμνη:Μαρίνα ΚατσίκαlkΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...