Γιοχάνες Χαν: Όλοι δείξαμε μεγάλη υπομονή με την Τουρκία, αλλά φαίνεται πως δεν το εκτίμησε

Χαν

Ο επίτροπος, αρμόδιος για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γιοχάνες Χαν, χαρακτήρισε κατανοητή την αντίδραση της Γερμανίας έναντι της Τουρκίας σημειώνοντας ότι, «όλοι δείξαμε μεγάλη υπομονή με την Τουρκία, αλλά φαίνεται πως δεν το εκτίμησε».

Σε συνέντευξή του στην σαββατιάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt», ο Ευρωπαίος αξιωματούχος σημείωσε ότι «η πρόσφατη σύλληψη ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επιβεβαιώνει την καταστρεπτική τακτική την οποία ακολουθεί η Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, την οποία καταδικάσαμε απερίφραστα. Παρά την αντίθετη ρητορική της, απομακρύνεται ντε φάκτο ολοένα και περισσότερο από τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές», τόνισε ο κ. Χαν.

Ο Αυστριακός επίτροπος πρόσθεσε ότι «η σύλληψη ακτιβιστών των ανθωπίνων δικαιωμάτων, αποδεδειγμένων συνεργατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή δημοσιογράφων, ακαδημαϊκών, δικαστών, κρατικών αξιωματούχων και πολιτικών της αντιπολίτευσης είναι απαράδεκτη. Ο χρόνος των καθυστερήσεων έληξε».

Ο κ. Χαν είχε απαιτήσει την Πέμπτη από την Άγκυρα την άμεση απελευθέρωση των ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοσιογράφων οι οποίοι κρατούνται χωρίς να τους έχει απαγγελθεί κατηγορία, καθώς επίσης και την αναγνώριση του τεκμηρίου της αθωότητας για όλους τους πολίτες.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/293788-Giochanes-CHan-Oloi-deixame-megale-ypomone-me-ten-Toyrkia-alla-phainetai-pos-den-to-ektimese ΚΟΣΜΟΣΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...