Γιούνκερ: Κάποιοι υποτιμούν τις δυσκολίες του Brexit

Μήνυμα ενότητα μεταξύ των 27 κρατών – μελών της Ε.Ε. εξέπεμψε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά το πέρας της Συνόδου της Ε.Ε. για το Brexit.

«Η ενότητα των 27 της Ε.Ε. δεν είναι εικονική, αλλά πραγματική» τόνισε, μεταξύ άλλων, χαιρετίζοντας την ομόφωνη έγκριση των κατευθυντήριων γραμμών της διαπραγματευτικής διαδικασίας.

«Πρέπει να ρυθμίσουμε τις διατυπώσεις του διαζυγίου με το Ηνωμένου Βασίλειο» έσπευσε να προσθέσει, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι οι πραγματικές διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν μετά τις βρετανικές εκλογές.

Απευθυνόμενος προς το Λονδίνο, υποστήριξε με νόημα, πως ορισμένοι στη Βρετανία υποτιμούν τις δυσκολίες, τις οποίες θα έχει μια συμφωνία για το Brexit.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, κάλεσε το Ηνωμένο Βασίλειο να παρουσιάσει εχέγγυα για τους Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίες ζουν και εργάζονται στη Βρετανία, ενώ εξήρε την ενότητα των 27 κρατών – μελών.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/281489-Gioynker-Kapoioi-ypotimoyn-tis-dyskolies-toy-Brexit ΠΟΛΙΤΙΚΗΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...