Γνωστά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμο στην λίστα Λαγκάρντ

Γνωστά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμο στην λίστα Λαγκάρντ
Τα περισσότερα ονόματα που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα την οποία δημοσιεύει το περιοδικό «HOT DOC» ανήκουν στον κόσμο των επιχειρήσεων, του εφοπλιστικού κόσμου και των τραπεζών.
 Το περιοδικό δεν δημοσιεύει τα ποσά που αντιστοιχούν σε κάθε καταθέτη στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία, όπως και δεν δημοσιεύονται οι σχετικοί κωδικοί. Υπενθυμίζουμε ότι η λίστα αφορά καταθέσεις μέχρι το 2007. Σύμφωνα με όσα ξέρουμε συμπεριελάμβανε όλα αυτά τα απαραίτητα στοιχεία στο CD που παρέδωσαν οι Γάλλοι στο υπ. Οικονομικών.

Το γεγονός ότι τα 2059 ονόματα συμπεριλαμβάνονται στην λίστα που δημοσιεύει το περιοδικό «HOT DOC», δεν σημαίνει πως όλα αυτά τα άτομα έχουν διακινήσει παρανόμως ποσά, είτε ότι κατέχουν παρανόμως καταθέσεις σε αυτήν την τράπεζα. Όπως επίσης δεν σημαίνει και ότι φοροδιαφεύγουν ή ότι παρανομούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Πολλά από αυτά τα άτομα είναι γνωστοί επιχειρηματίες με διεθνείς δραστηριότητες, εφοπλιστές που διακινούν συνεχώς ποσά στο εξωτερικό. Ωστόσο υπάρχουν και απλοί επαγγελματίες, νοικοκυρές και επιστήμονες οι οποίοι λογικά και με τα συνήθη μέτρα δεν θα μπορούσαν να διατηρούν λογαριασμούς στην Ελβετία.

Γνωστά ονόματα επιχειρηματίες όπως οι Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας , Βασίλης Ζούλοβιτς, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και οι αδελφοί Μαρινόπουλοι, οι εφοπλιστικές οικογένειες Μαρτίνου και Πατέρα, σχεδόν όλοι οι γνωστοί κοσμηματοπώλες, ο Δημήτρης Κοπελούζος, η επιχειρηματική οικογένεια Μπενρουμπή, η οικογένεια Ραξέφσκι (ρούχα) συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν τη λίστα.

Όμως και ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας και η σκιτσογράφος Κατερίνα Σχινά, αλλά και ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Λάμψιας του ΒΗΜΑΤΟΣ, όπως και το [πρώην διευθυντικό στέλεχος του εκδοτικού συγκροτήματος «Πήγασος», Αλέξης Σκαναβής φιγουράρουν στον επίμαχο κατάλογο που δημοσιεύει το περιοδικό «HOT DOC».

Το ερώτημα είναι “Ποια είναι η κυρία με τα 550 εκατ ευρώ καταθέσεις;” για την οποία είχε μιλήσει ο Γ.Παπακωνσταντίνου. Και βέβαια πόσα λεφτά εμφανίζονται στις καταθέσεις των ανωτέρω…

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πηγή: brifingnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...