Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου: Δράσεις για την Πανελλήνια σχολική ημέρα ενάντια στην ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό

bb

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ:ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

Το Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού (6 Μαρτίου) για συνεχόμενη χρονιά οργάνωσε μια σειρά δράσεων με σκοπό την πρόληψη της εμφάνισης του φαινομένου της σχολικής βίας, την ενημέρωση των μαθητών για το μείζον θέμα του σχολικού εκφοβισμού – και ιδιαίτερα λόγω της τηλεκπαίδευσης του διαδικτυακού εκφοβισμού- και την ανάπτυξη αρμονικών σχέσεων μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών.

 Θεωρώντας ότι  « η σημαντικότερη  δράση είναι η ίδια η φωνή των παιδιών και τα μηνύματά τους ενάντια  σε αυτό το φαινόμενο» λάβαμε μέρος στη δράση «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ» που πραγματοποίησε για 8η συνεχόμενη χρονιά το «Χαμόγελο του Παιδιού» . Το βίντεο που δημιουργήθηκε από τους μαθητές του 2ου τμήματος της Β΄ τάξης του σχολείου μας φιλοξενείται στη διεύθυνση του οργανισμού:

https://milatora.gr/schools/%ce%b4%cf%81%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-2021/#more-2473    καθώς και στην ιστοσελίδα του σχολείου:

http://gym-evinoch.ait.sch.gr/index.php/school/2014-02-19-15-59-02/340-drasi-mila-tora-2021

    Εν συνεχεία την Παρασκευή  5/3/2021 οι μαθητές με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό παρακολούθησαν την διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και στην οποία συμμετείχαν και απηύθυναν χαιρετισμούς η Υπουργός Παιδείας κ. Ν. Κεραμέως , η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζωή Μακρή κ.α. Ακολούθησαν δηλώσεις μαθητών και μαθητριών που συμμετείχαν στην καμπάνια # milatora και παρουσιάστηκαν προτάσεις για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση του φαινομένου  από την Ομάδα Δικαιωμάτων του Παιδιού του Ευρωπαϊκού Εθελοντικού Μαθητικού Δικτύου You Smile.

 Η εκδήλωση έκλεισε με παρουσιάσεις των δημιουργιών των μαθητών και συζήτηση με τα παιδιά στην ηλεκτρονική  τάξη για τα όσα παρακολούθησαν.

Όλες οι δράσεις έγιναν στο πλαίσιο της θεσμοθετημένης  συνεργασίας του «Χαμόγελου του Παιδιού» με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και  μέσα από το εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Ινστιτούτο  Εκπαιδευτικής Πολιτικής με τίτλο «ΓΙΝΟΜΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...