-Για μειωμένα αντανακλαστικά κατηγορεί η αντιπολίτευση τη δημοτική αρχή

-Ανοιχτό το ενδεχόμενο να καλύψει ο δήμος όσους μαθητές δεν μπορούν αντικειμενικά να αποκτήσουν tablet

Η χορήγηση ηλεκτρονικών συσκευών για την τηλεκπαίδευση των μαθητών του δήμου ήταν από τα θέματα που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ναυπακτίας

Το θέμα με τη σύμφωνη γνώμη και προσυπογραφή του συνόλου της αντιπολίτευσης,έφερε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Γιώργος Γούλας.

Ο κ.Γούλας κατά την εισήγησή του ανέφερε ότι ο δήμος Ναυπακτίας έχει εισπράξει πάνω από 450.000 ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Ταυτόχρονα υπάρχουν κωδικοί του προϋπολογισμού του Δήμου στους οποίους έχουν δεσμευτεί ποσά τα οποία δεν έχουν απορροφηθεί είτε λόγω της πανδημίας ή για άλλους λόγους.Ζήτησε με τη συνδρομή του δήμου,να προμηθευτούν όλες οι οικογένειες που έχουν παιδί στα σχολεία την προμήθεια τουλάχιστον μιας συσκευής για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης.Το σύνολο των συσκξευών αυτών προσδιορίζεται σύμφωνα με τον κ. Γούλα περίπου στις 1500 από τα 3200 παιδιά περίπου που φοιτούν σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης του δήμου.

Ντ.Τσουκαλάς:Υπάρχει ακριβής καταγραφή των αναγκών

Από την πλευρά του,ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ντίνος Τσουκαλάς ανέφερε ότι η διεύηθυνσή του έχει προβεί μαζί με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων στην καταγραφή τω πραγματικών αναγκών των παιδιών που αποδεδειγμένα βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία να αποκτήσουν μία συσκευή.Από την καταγραφή αυτή,φαίνεται ότι 491 παιδιά της πρωτοβάθμιας και 191 παιδιά της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα.Στο σύνολο δηλαδή,688 παιδιά δεν έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν μια τέτοια συσκευή.Όσο αφορά το κόστος στο σύνολο και των 3268 παιδιών ανέρχεται στις 295.000 ευρώ αν και εφόσον βρεθούν αυτά,ενώ στην περίπτωση των 688 παιδιών,το κόστος ανέρχεται στις 65.000 περίπου ευρώ με ένα κόστος κτίσης 90-100 ευρώ ανά συσκευή.

Ο κ.Γούλας στη δευτερολογία του καταλόγισε ανεπάρκεια στο δήμαρχο,αφού θα έπρεπε να έχει κινηθεί σε οποιαδήποτε κατεύθυνση εδώ και καιρό,ενώ από τα βέλη του δε γλίτωσαν και οι παρατάξεις της σύμπραξης χαρακτηρίθζοντάς τες ως αδιάφορες επί του θέματος.Η ανισότητα στις ευκαιρίες εκπαίδευσης στα μικρά παιδιά,συνέχισε ο κ. Γούλας είναι παρούσα και συνεχίζει

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Γιώργος Ασημακόπουλος αναφερόμενος στο τι πράττουν άλλοι δήμοι σε ανάλογες περιπτώσεις κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για ανυπαρξία βούλησης λέγοντας ότι “δεν έχετε κανένα λόγο να μην κάνετε ότι κάνουν άλλοι δήμοι”

Στη γραμμή του εισηγητή Γιώργου Γούλα και ο δημοτικός σύμβουλος της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ Νίκος Δημητρόπουλος ώστε να σταλεί ο λογαρισμός στο κεντρικό κράτος,κινούμνοι άμεσα προς την κάλυψη των αναγκών των μαθητών.

Β.Γκίζας (Δήμαρχος Ναυπακτίας):Nα ανταποκριθεί το υπουργείο στην υποχρέωσή του και ανάλογα να επανεξετάσουμε τη στάση μας

Να ανταποκριθεί το υπουργείο στην υποχρέωσή του ώστε να καλύψει τις ανάγκες όσων παιδιών βρίσκονται σε αδυναμία απόκτησης συσκευής τηλεκπαίδευσης επεσήμανε κατά την τοποθέτησή του ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας.

Ο κ.Γκίζας σημείωσε ότι ανάλογα με τη στάση που θα τηρήσει το υπουργείο,θα πρέπει να επανεξετάσει και ο δήμος τη στάση του και ανάλογα με την πορεία της ασθένειας, τη δυνατότητα να καλύψει στο βαθμό που μπορεί μερικώς τη συγκεκριμένη ανάγκη των μαθητών που δεν μπορούν σύμφωνα με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να ανταποκριθούν στη σχετική δαπάνη.

Να σημειωθεί,ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα του αρμόδιου αντιδημάρχου Ντ.Τσουκαλά,ο αριθμός αυτός αγγίζει τους 688 συνολικά για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση με το ποσό-που πιθανόν να κληθεί να πληρώσει ο δήμος αν υλοποιηθεί- των 65000 ευρώ.

Αν τελικά θα υλοποιηθεί ή όχι,μένει να το δείξει το μέλλον.Μόνο που το μέλλον αυτό δεν μπορεί να είναι πολύ μακρινό,αφού ο χρόνος είναι πολύτιμος



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...