Γ.Ράπτης: Η απλή αναλογική και η απλή λογική επιβάλλει τον διάλογο

Η απλή αναλογική και η απλή λογική επιβάλλει τον διάλογο, τις ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις και συνεργασίες που να λειτουργούν συλλογικά, δημοκρατικά, με διαφάνεια και δημόσια λογοδοσία. «Δεν πρέπει να χαθεί κι αυτή η ευκαιρία»

Ένας σύγχρονος Δήμος οφείλει να ενώνει, να αφυπνίζει, να δημιουργεί φρέσκα οράματα, αντί να βολεύεται με «φαντασιώσεις», να προσελκύει τη νεολαία στα κοινά, αντί να την σπρώχνει ολοένα και περισσότερο στο περιθώριο.

Τα κατεστημένα συμφέροντα, οικονομικά και πολιτικά, ανατρέπονται μόνο όταν οι πολίτες και οι εκπρόσωποί τους προτάσσουν κριτήρια ποιότητας, συλλογικής δράσης και διαφάνειας. Η συμπόρευση με αυτούς που προτάσσουν το συμφέρον του τόπου και όχι το δικό τους, θα αποκαταστήσει τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ δήμου και πολιτών και θα φέρει μια νέα, φρέσκια, αντίληψη για την αυτοδιοίκηση. 

Σήμερα παρά την ανεπάρκεια πόρων, ανθρώπινων, τεχνικών και οικονομικών, ο Δήμος χρειάζεται να επιμείνει σε στόχους υλοποιήσιμους και όχι στην μιζέρια της απλής διαχείρισης. Να τοποθετηθεί ο πήχης εκεί που μπορεί να φανεί συνεπής σε όσα σχεδιάζει. Να είναι όμως ξεκάθαρος στις προτεραιότητες και στην ανάληψη των ευθυνών.

Έμφαση στην ενίσχυση των χωριών. Διακριτή ταυτότητα της κάθε τοπικής κοινότητας. Τα τοπικά συμβουλία να προσδιορίζουν τις προτεραιότητες και ο Δήμος να λειτουργεί υποστηρικτικά. Να δώσει σε κάθε Δημοτική Ενότητα και Κοινότητες τα εφόδια που χρειάζονται για ν’ αναπτύξουν τις δικές τους, ιδιαίτερες δυνατότητες.

Το όνομα Lepanto και το φυσικό περιβάλλον είναι και ένα ισχυρό τουριστικό brand, που θα αποτελεί θετικό πρόσημο και πόλο έλξης στην τουριστική προβολή. Σεβασμός στο περιβάλλον σημαίνει πολιτισμός, σημαίνει οικονομική ανάπτυξη..   

Με αντίπαλο την αδιαλλαξία, την εμμονή στο παρελθόν, ή μη αναγνώριση και διόρθωση λαθών, πρέπει να χαραχθεί μια νέα πορεία με πολιτικό ήθος, συνδυάζοντας την εμπειρία και τη γνώση των παλαιών με τη διάθεση, το μεράκι και τη δημιουργικότητα των νέων

Αυτή είναι η στιγμή της Ναυπακτίας. Αυτή είναι η ώρα να διεκδικήσει εκ νέου τα όνειρά της.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...