Γ. Σταθάκης: Η Ελλάδα, μετατρέπεται σε Ενεργειακό κόμβο!

Η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες, να εξελιχθεί σε ακόμα σημαντικότερο παίκτη στην παγκόσμια αγορά ενέργειας και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης πραγματοποιεί, σειρά διεθνών επαφών, με στόχο την αναβάθμιση της θέση της χώρας στον διεθνή ενεργειακό χάρτη.

Ο ενεργειακός χάρτης της Νοτιοανατολικής Μεσογείου,  αλλάζει ταχύτατα ο υπουργός, ταξίδεψε το τελευταίο δεκαήμερο σε Ρώμη, Βρυξέλλες, Ιερουσαλήμ και Νέα Υόρκη, όπου πραγματοποιεί επαφές με στόχο την διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών, «ώστε η Ελλάδα να μετεξελιχθεί σε ενεργειακό κόμβο της περιοχής και παράλληλα να προσελκυστούν επενδύσεις σε περιβαλλοντικές και ενεργειακές υποδομές».

Ο υπουργός, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ, τόνισε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στο σταυροδρόμι δύο ενεργειακών διαδρόμων (…) ο ένας διατρέχει την ΝΑ Μεσόγειο και ο δεύτερος διατρέχει την ΝΑ Ευρώπη».

Με την Ελλάδα να βρίσκεται στο κέντρο, ο Γ. Σταθάκης, εκτιμά ότι «υπάρχουν οι συνθήκες να εξελιχθεί σε ενεργειακό κόμβο, που θα συμβάλει στην ασφάλεια εφοδιασμού της Ευρώπης, μέσω της διαφοροποίησης των οδών ενεργειακού εφοδιασμού της. Στην κατεύθυνση αυτή δουλεύουμε».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...