Δάσκαλος έδειρε μέχρι θανάτου μαθητή του – Καταδικάστηκε σε απαγχονισμό

Δάσκαλος έδειρε μέχρι θανάτου μαθητή του – Καταδικάστηκε σε απαγχονισμό

Σε απαγχονισμό καταδικάστηκε ο 51χρονος δάσκαλος Ρεσπίσιους Μταζανγκίρα καθώς κρίθηκε ένοχος για ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του μαθητή του Σπέριους Εράντιους, στην Τανζανία.

Όπως τόνισε ο εισαγγελέας, ο καθηγητής χτύπησε το παιδί με ραβδί και μετά με άλλο αιχμηρό αντικείμενο που οδήγησε στον θάνατο του μαθητή. Ο δικηγόρος της οικογένειας του παιδιού παρουσίασε έγγραφό από τον γιατρό του τοπικού νοσοκομείου σύμφωνα με το οποίο το παιδί υπέκυψε στα τραύματα έπειτα από ξυλοδαρμό. 

Το περιστατικό συνέβη στις 28 Αυγούστου 2018. Ο καθηγητής είχε κατηγορήσει τον 14χρονο μαθητή ότι έκλεψε την τσάντα μίας άλλης καθηγήτριας και τον τιμώρησε με ξυλοδαρμό. Μόλις ανακοινώθηκε η ποινή του 51χρονου, αυτός κατέρρευσε ενώ οι αστνυομικοί τον μετέφεραν εκτός αιθούσης από άλλη είσοδο. Ενδέχεται να κάνει έφεση. Αν και δεν έχει καταργηθεί η θανατική ποινή στην Τανζανία, δεν έχει γίνει κάποια εκτέλεση από το 1994.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/356310-Daskalos-edeire-mechri-thanatoy-mathete-toy-Katadikasteke-se-apagchonismo ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...