Δήλωση Θ. Μωραΐτη για τις εξελίξεις με το ζήτημα των Πανεπιστημιακών Σχολών

Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, για τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα των Πανεπιστημιακών Σχολών στην Αιτωλοακαρνανία.

Όπως τόνισε, «η πολυδιαφημιζόμενη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Περιφερειάρχη δεν έφερε κανένα απολύτως αποτέλεσμα για το φλέγον ζήτημα των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Νομού», καθώς «ο κ. Μητσοτάκης απάντησε με …ηχηρή σιωπή».

Μάλιστα, επεσήμανε ότι «η μεθόδευση για τη διαγραφή της Αιτωλοακαρνανίας από τον ακαδημαϊκό χάρτη είναι δεδομένη», παρά «τις προσπάθειες πολλών να επιρρίψουν τις ευθύνες αποκλειστικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών, βγάζοντας από το κάδρο των ευθυνών κυβέρνηση».

«Η Αιτωλοακαρνανία θα μείνει με Τμήματα – φαντάσματα και τη Γεωπονική Σχολή στον αέρα. Δίχως έμψυχο υλικό, δίχως φοιτητές, δίχως έρευνα, δίχως την παραμικρή δυνατότητα προόδου και άνθισης», είπε ο βουλευτής, προσθέτοντας πως  «επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας χάνονται τα πάντα».

Κλείνοντας ο κ. Μωραΐτης ανέφερε:

Έστω και τώρα χρειάζονται πρωτοβουλίες από όλους μας, φορείς και αυτοδιοίκηση, όχι για επικοινωνιακή εκμετάλλευση αλλά για την ουσιαστική, συλλογική συγκρότηση σχεδίου, προκειμένου να πάρουμε ως νομός αυτό που πραγματικά μας αναλογεί».

Ολόκληρη η δήλωσή του:

 «Η πολυδιαφημιζόμενη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Περιφερειάρχη δεν έφερε κανένα απολύτως αποτέλεσμα για το φλέγον ζήτημα των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Νομού μας.


Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε με …ηχηρή σιωπή, επιβεβαιώνοντας όσα, εδώ και καιρό, λέμε.


Είναι δεδομένη η μεθόδευση για τη διαγραφή της Αιτωλοακαρνανίας από τον ακαδημαϊκό χάρτη, παρά τις προσπάθειες πολλών να επιρρίψουν τις ευθύνες αποκλειστικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών, βγάζοντας από το κάδρο των ευθυνών την κυβέρνηση.


Η πραγματικότητα εξ αρχής ήταν ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών έρχεται απλά να υλοποιήσει την κυβερνητική πολιτική.


Μία πολιτική που θα βάλει ταφόπλακα στην ανάπτυξη του τόπου μας και που θα ολοκληρωθεί με την εφαρμογή του νόμου για την ελάχιστη βάση εισαγωγής.


Η Αιτωλοακαρνανία θα μείνει με Τμήματα – φαντάσματα και τη Γεωπονική Σχολή στον αέρα. Δίχως έμψυχο υλικό, δίχως φοιτητές, δίχως έρευνα, δίχως την παραμικρή δυνατότητα προόδου και άνθισης.


Επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας χάνονται τα πάντα.


Έστω και τώρα χρειάζονται πρωτοβουλίες από όλους μας, φορείς και αυτοδιοίκηση, όχι για επικοινωνιακή εκμετάλλευση αλλά για την ουσιαστική, συλλογική συγκρότηση σχεδίου, προκειμένου να πάρουμε ως νομός αυτό που πραγματικά μας αναλογεί.»



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...