Δήλωση των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης στο δήμο Ναυπακτίας

ΚΑΜΕΡΕΣ  –  ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ 1-0

              

Την Δευτέρα 29 Αυγούστου στις 8.00 το βράδυ συνεδρίαζε έκτακτα το δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας, στο ΞΕΝΙΑ. Η επικείμενη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση αυθαιρέτων, δημιουργούσε ακόμη ένα επεισόδιο στο σήριαλ του οικιστικού και τοποθετούσε κι άλλα εμπόδια, στο να επικρατήσει η λογική στην Ναύπακτο.

Παρόντες σχεδόν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, παρ’ όλο που είχαν ειδοποιηθεί λίγες ώρες πριν. Μπορεί στην συνεδρίαση να αναδείχθηκαν διαφορές στην προσέγγιση του προβλήματος αλλά υπήρξε και σαφής η διάθεση για σύγκλιση σε βασικά ζητήματα, ιδίως εν όψει της ψηφοφορίας στις επόμενες ημέρες στην Βουλή. Εκφράστηκαν απόψεις και προβληματισμοί, αν και όλοι γνωρίζαμε ότι η συζήτηση είχε καθυστερήσει και ελάχιστα περιθώρια υπήρχαν για βελτιώσεις. Όλα αυτά τα παραπάνω εκφράστηκαν και στην ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Μοναδικό αγκάθι στην συνεδρίαση η απουσία του δημάρχου Γ. Μπουλέ ο οποίος από την προηγούμενη ημέρα είχε επικοινωνήσει με τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, είχαν συμφωνήσει για το επείγον του θέματος, είχαν συμφωνήσει για την ώρα της συνεδρίασης και για την ανάγκη να υπάρξει συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για το πώς θα δημιουργήσουμε πιθανότητες για να ξεπεραστεί ο νέος σκόπελος που δημιουργείται. Ανήσυχοι για την απουσία του, οι δημοτικοί σύμβουλοι απευθύνθηκαν στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και ζήτησαν εξηγήσεις.

«Απουσιάζει στο Μεσολόγγι σε έκτακτη και σημαντική υποχρέωση» ήταν η απάντηση του προέδρου. «Είναι στο δρόμο της επιστροφής και σε δέκα λεπτά θα είναι εδώ» συνέχισε και ζήτησε να ξεκινήσει η συνεδρίαση.

Με μία ώρα καθυστέρηση και ταυτόχρονα με την είσοδο της κάμερας του τηλεοπτικού σταθμού LEPANTO, εμφανίστηκε ο κ. Μπουλές και παρέμεινε σιωπηλός στα τελευταία δέκα λεπτά που απέμειναν μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης. Και πώς να τοποθετηθεί άλλωστε αφού δεν γνώριζε τι είχε ειπωθεί.

Με τη λήξη της συνεδρίασης, επιτέλους μάθαμε τι ήταν αυτό που προκάλεσε την απουσία. Ο κ. Μπουλές δεν βρισκόταν στο Μεσολόγγι, αλλά στην Παλαιοπαναγιά, στα εγκαίνια ιδιωτικού σχολείου, σε απόσταση πέντε λεπτών από την αίθουσα που συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο προσπαθώντας να βρει άκρη στο μπερδεμένο κουβάρι του οικιστικού.

Όταν οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι μαζικοί φορείς της πόλης προσήλθαν για να καταθέσουν προτάσεις και απόψεις, ο δήμαρχός μας φωτογραφιζόταν κάτω από το φως των πυροτεχνημάτων των εγκαινίων. Προτίμησε τις χαιρετούρες και τις δημόσιες σχέσεις από το να συμβάλλει με την άποψή του στη συζήτηση. Προτίμησε να κόψει την κορδέλα των εγκαινίων, από το να ασχοληθεί με τον γόρδιο δεσμό του οικιστικού. Και μόνο όταν αποχώρησε από τα εγκαίνια η κάμερα, την ακολούθησε στην αίθουσα των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου!!

Με αυτή του την στάση ο δήμαρχος, όχι μόνο απαξίωσε το δημοτικό συμβούλιο, αλλά έστειλε και ένα μήνυμα για το τι πραγματικά τον ενδιαφέρει. Όμως ο «έρωτας» για τις κάμερες και τις δημόσιες σχέσεις δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα της πόλης.

Λυπούμαστε πραγματικά για την στάση του δημάρχου, αλλά και για αυτήν του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, που προσφέρθηκε να τον καλύψει, στέλνοντας την μπάλα … στο Μεσολόγγι.

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης,

που προτίμησαν την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου,

από τα εγκαίνια.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...