Δήμος Ναυπακτίας:Οι πολίτες καλούνται άμεσα να καθαρίσουν τις ακαθάριστες ιδιοκτησίες τους

Ποινικές Ευθύνες για όσους συνεχίζουν να αμελούν την υποχρέωσή τους

Ο Δήμος Ναυπακτίας καλεί τους ιδιοκτήτες οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων να προβούν στον άμεσο καθαρισμό τους, απομακρύνοντας τόσο τα χόρτα όσο και οποιαδήποτε άλλα υλικά μπορεί να προκαλέσουν την εκδήλωση πυρκαγιάς ή τη γρήγορη επέκτασή της. 

Ήδη, σχετικό έγγραφο έχει αποσταλεί από την αρμόδια Υπηρεσία Περιβάλλοντος στους ιδιοκτήτες θέτοντας προθεσμία 5 ημερών για τον καθαρισμό-αποψίλωση των ιδιοκτησιών τους.  Ταυτόχρονα, και έως τις 31 Οκτωβρίου 2021, οι πολίτες υποχρεούνται να διατηρούν τις ιδιοκτησίες τους καθαρές.

Στην περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση από την πλευρά κάποιου ιδιοκτήτη, ο Δήμος Ναυπακτίας με γνώμονα τη δημόσια ασφάλεια και υγεία, καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος έχει δικαίωμα να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες που επιβάλλει ο Ποινικός Κώδικας (Ν.3852/2010, Άρθρο 94).  Συγκεκριμένα, να παρέμβει αυτοβούλως στον καθαρισμό του οικοπέδου, καταλογίζοντας στον ιδιοκτήτη το σχετικό πρόστιμο και τη δαπάνη καθαρισμού ανά τετραγωνικό μέτρο γης, αλλά και να υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα για τις δικές του ενέργειες.

Ο Δήμος Ναυπακτίας προσβλέπει στη συνεργασία όλων για την αποφυγή κάθε αρνητικής συνέπειας για το περιβάλλον, τη ζωή και την περιουσία των πολιτών.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΠΕΥΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΧΑΧΑΧΑ …….ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΤΤΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ!

  2. Ας συμμορφωθεί πρώτα ο Δήμος , καθαρίζοντας τα ´δικά ´ οικόπεδα και μετά ας απαιτεί από τους δημότες .

  3. ο κάθε πρόεδρος των χωριών της Ναυπάκτου ξέρει πολύ καλά ποιά οικόπεδα είναι ακαθάριστα και ποιανού είναι. Αλλά κάνουν. τα στραβά μάτια . Πείτε στους προέδρους να βγουν βόλτα και να ελέγξουν δίπλα από κάθε σπίτι ποιά είναι τα ακαθάριστα οικόπεδα και να σας κάνουν λίστα. Αλλά σιγά μην ασχοληθούν με αυτά. Μόνο μόστρα είναι….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...