Δήμος Ναυπακτίας:Προστατεύουμε τα αδεσποτάκια κατά τις ημέρες του Καύσωνα

Με αφορμή τις υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες, απευθύνεται έκκληση στους πολίτες να δείξουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους στα αδέσποτα ζώα.

Σε κεντρικά σημεία της Ναυπάκτου θα τοποθετηθούν ποτίστρες με μέριμνα του αρμόδιου Τμήματος του Δήμου Ναυπακτίας.Οι πολίτες μπορούν να συνδράμουν το έργο του Δήμου ώστε οι ποτίστρες να παραμένουν γεμάτες με δροσερό νερό.

Επιπλέον, οι πολίτες καλούνται να αφήνουν και οι ίδιοι σε σκιερό μέρος λίγο νερό, που θα αλλάζουν σε τακτική βάση.Στην περίπτωση που κάποιος εντοπίσει ένα ζώο σε σκιερό σημείο, μην επιχειρήσει να το ενοχλήσει ή να το απομακρύνει.Εάν πάλι, εντοπίσει ζώο ξαπλωμένο στην άσφαλτο ή στον ήλιο, καλό είναι, εάν έχει τη δυνατότητα, να το μεταφέρει σε σκιερό μέρος με νερό και να επικοινωνήσει άμεσα είτε με κτηνίατρο είτε με το αρμόδιο Τμήμα του Δήμου Ναυπακτίας στο 2634360417 (πρωινές ώρες).

Τα αδέσποτα ζώα έχουν την ανάγκη της προσοχής και της προστασίας μας. Με δεδομένο ότι ζουν σε εξωτερικούς χώρους κινδυνεύουν σε μεγάλο βαθμό από θερμοπληξία και ως εκ τούτου, είναι αναγκαίο να τους προσφέρουμε τη βοήθεια μας.

Δεν ξεχνάμε ότι και τα αδέσποτα ζώα αισθάνονται, διψούν και πονούν, όπως οι άνθρωποι!Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...