Δήμος Ξηρομέρου: Η ιδρυτική διακήρυξη αρχών της δημοτικής παράταξης του Ι. Τριανταφυλλάκη.

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ

ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΞΗΡΟΜΕΡΟ. Δύναμη ελπίδας. Ανατροπή τώρα.

 

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία είναι παραδοσιακά ο πλησιέστερος φιλικός θεσμός προς τον πολίτη, καλείται να ανοίξει δρόμους κοινωνίας, ανάπτυξης, πολιτισμού και οικονομίας ανάμεσα στο κράτος και την ελεύθερη αγορά.

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι το Ξηρόμερο είναι από τις πιο υπανάπτυκτες περιοχές της Αιτωλ/νίας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Η απουσία οράματος, η προχειρότητα, η αδιαφάνεια, η έλλειψη επενδυτικών πρωτοβουλιών και κατασκευής έργων υποδομής, σε συνδυασμό με το γενικότερο πολιτικοοικονομικό περιβάλλον, έχουν οδηγήσει τον τόπο μας σε οικονομικό μαρασμό, σε όξυνση των κοινωνικών προβλημάτων, σε διάβρωση των αξιών και αρχών και παθητική αποδοχή των πάντων.

 

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες.

Όλα αυτά τα χρόνια η πολιτική που εφαρμόστηκε στο Δήμο αδίκησε τους πολίτες, μια πολιτική εξυπηρέτησης ατομικών συμφερόντων και φιλοδοξιών, μια πολιτική διαχείρισης από λίγα πρόσωπα που διοικούσαν το Δήμο ερήμην των πολιτών, με αποτέλεσμα να προκύπτει επιτακτικά η ανάγκη μιας άλλης αυτοδιοικητικής λογικής.

Μιας λογικής οραματικής, συνεργασίας, επιστημονικού σχεδιασμού, ανεξαρτησίας, ελέγχου, με συμμετοχή των πολιτών, κόντρα στη αντίληψη περί Δημάρχων κυρίαρχων του παιχνιδιού και πολιτών – πελατών. Η περιοχή μας χρειάζεται κάτι νέο, υγιές, καθαρό, με ήθος και αξίες απαλλαγμένο από νοσηρές νοοτροπίες.

Μέσα σ´ αυτό το άσχημο περιβάλλον, συμπατριώτες μας και φορείς, με κοινές διαπιστώσεις, με τις ίδιες αγωνίες και προβληματισμούς για το παρόν και το μέλλον του τόπου, με την ίδια αντίληψη για την άσκηση της εξουσίας, με κοινή άποψη για τον τρόπο ανάπτυξης της περιοχής, κάνοντας την υπερβάσεις τους συνεργάστηκαν και δημιούργησαν τη δημοτική παράταξη: ΞΗΡΟΜΕΡΟ. Δύναμη ελπίδας. Ανατροπή τώρα.

Επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος είναι ο γιατρός Γιάννης Τριανταφυλλάκης, ο οποίος θα πλαισιωθεί από ομάδα πολιτών, οι οποίοι μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους που θα εκλεγούν, θα διαμορφώσουν μια ομάδα 4τραετίας και όχι σημαία ευκαιρίας.

Ανώτατο όργανο είναι η Γενική Συνέλευση των μελών της παράταξης.

 

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες.

Η περιοχή μας διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να την καταστήσουν πρότυπο ανάπτυξης και ένα τόπο ελκυστικό για εγκατάσταση και οικονομική δραστηριότητα, αλλά και σημαντικό προορισμό για έλευση επισκεπτών, καθώς αποτελεί μια γεωφυσική οντότητα με μοναδικά στοιχεία.

Η στρατηγική θέση, το ισχυρό ανθρώπινο δυναμικό, ένα από τα πιο σύγχρονα λιμάνια της χώρας, η ομορφότερη συστάδα νήσων, μια από τις καλύτερες παραλίες της Δυτικής Ελλάδας, ένα από τα αρχαιότερα δάση βελανιδιάς σ´ όλο τον κόσμο, ο αξιοσημείωτος πρωτογενής τομέας, η υψηλή τοπική αρχιτεκτονική, το πλούσιο πολιτιστικό υπόβαθρο, τα ιστορικά σημεία αναφοράς, τα ξεχωριστά τοπόσημα, τα αυθεντικά λαογραφικά γνωρίσματα, τα αρχαία και τα θρησκευτικά μνημεία, συνθέτουν μια πολλά υποσχόμενη αναπτυξιακή κατεύθυνση.

 

Επιδιώκουμε:

– να σταματήσει ο Δήμος να πορεύεται με δήμαρχοκεντρικές ή αυθαίρετες προσωπικές στρατηγικές,

– την αλλαγή ύφους, σκέψης και πολιτικής στη διοίκηση του Δήμου,

– μια διοίκηση συναινετική και συμμετοχική, χωρίς αλαζονικές συμπεριφορές,

– τη διαφάνεια, σε όλο το εύρος της διοίκησης, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η χαμένη αξιοπιστία, απέναντι στη δικαιολογημένη καχυποψία των πολιτών,

– τη σωστή και χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος και του χρήματος των φορολογουμένων,

– τη συνεργασία, αξιοποίηση των εργαζομένων του Δήμου -των άμεσων συνεργατών κάθε δημοτικής αρχής- και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου, με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών,

– την εξυπηρέτηση όλων των πολιτών και όχι μόνο των ημετέρων,

– την αναβάθμιση του ρόλου των Τοπικών Συμβουλίων,

– να δημιουργήσουμε μόνιμες ομάδες εργασίας, ανθρώπων με εξειδικευμένες γνώσεις, που θα αξιοποιούν κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης έργων που θα αλλάξουν την εικόνα του Δήμου,

– να στηρίξουμε την υφιστάμενη τοπική επιχειρηματικότητα και να προσελκύσουμε νέες επιχειρήσεις στην περιοχή,

– να δώσουμε σε κάθε Δημοτική Ενότητα τα εφόδια για να αναπτύξει τις δικές της ιδιαίτερες δυνατότητες,

– να δώσουμε πραγματική φωνή στο δημότη μέσα από τακτικές συνελεύσεις, θεσμοθετώντας τη λογοδοσία και τη διενέργεια τοπικών δημοψηφισμάτων,

– να διεκδικούμε από την Περιφέρεια και τη κεντρική εξουσία, μαζί με τους δημότες, εκείνους τους πόρους που θα βγάλουν την περιοχή από την απομόνωση,

– να ενεργοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις που εκπροσωπούν οι πολιτιστικοί, αθλητικοί σύλλογοι και φορείς του Δήμου στηρίζοντας τις δράσεις τους,

– τη λειτουργία ενός Δήμου με κοινωνική ευαισθησία και αλληλέγγυο στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες,

– να αξιοποιήσουμε τον φυσικό πλούτο της περιοχής, μέσω των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για μείωση του κόστους ύδρευσης και φωτισμού, προς όφελος των δημοτών,

– να αναδείξουμε ένα σύγχρονο παραγωγικό μοντέλο, που θα κρατήσει τον πληθυσμό στον τόπο του, ενισχύοντας την ανάπτυξη των γεωργικών καλλιεργειών υψηλής ποιότητας, της κτηνοτροφικής παραγωγής, της αλιείας, της μεταποίησης, των ιχθυοκαλλιεργειών και του τουρισμού,

– να σταματήσουμε την ερήμωση της περιοχής.

 

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες.

Δεν έχουμε σκοπό να μηδενίσουμε το έργο και την προσφορά κανενός. Ότι μπόρεσε να δώσει κάθε προηγούμενη δημοτική αρχή, με το παραδοσιακό μοντέλο διοίκησης, το έδωσε. Μπορούσε να δώσει περισσότερα; Εμείς λέμε ΝΑΙ.

Ως παράταξη στο σημερινό τελματωμένο, μίζερο και σκοτεινό περιβάλλον, φιλοδοξούμε να επαναφέρουμε την πολιτική στο προσκήνιο, έχοντας ως όπλα:

– όραμα για τον τόπο,

– διαφάνεια,

– ισονομία,

– συμμετοχή των πολιτών,

– λογοδοσία.

Καλούμε όλους τους συμπατριώτες μας, ανεξαρτήτως κομματικών αποχρώσεων και ιδεολογίας, που συμμερίζονται τις ανησυχίες μας, να πλαισιώσουν την παράταξη μας σε όλα τα επίπεδα και να δώσουμε μαζί τον αγώνα με δύναμη και συνέπεια, κάθε μέρα, σε όλους τους χώρους της κοινωνικοοικονομικής ζωής και να φέρουμε στο τιμόνι του Δήμου την παράταξη μας, για ένα Δήμο της αισιοδοξίας, της δημιουργίας και της προοπτικής.

Έχουμε το δικαίωμα στην ελπίδα, στο όραμα και στην προοπτική για μια νέα αρχή για το Δήμο Ξηρομέρου, με νέα πορεία και ανάπτυξη παντού!!

Αξίζουμε τα καλύτερα!

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...