Δίκη Χ.Α: Χάρης Στρατής – Οι δράστες έδρασαν ως “οργανωμένα μέλη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης”

Δίκη Χ.Α: Χάρης Στρατής – Οι δράστες έδρασαν ως “οργανωμένα μέλη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης”
Δίκη Χ.Α: Χάρης Στρατής - Οι δράστες έδρασαν ως


22/01/2020 – 11:41

Με την αγόρευση του δικηγόρου των μελών του ΠΑΜΕ, Χάρη Στρατή, συνεχίζεται σήμερα η δίκης της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Ο δικηγόρος του ΠΑΜΕ τόνισε πως τα εγκλήματα που έχουν εξεταστεί από το συγκεκριμένο δικαστήριο δεν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά, αλλά οι δράστες έδρασαν ως “οργανωμένα μέλη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της ΧΑ”. 

Με την έναρξη της αγόρευσης του, ο Χ. Στρατής επεσήμανε τα τρία παρακάτω σημεία: 1. “Κατόπιν μιας διαδικασίας που διήρκεσε 5 σχεδόν έτη, την εξέταση 200 και πλέον μαρτύρων και την ανάγνωση χιλιάδων εγγράφων, που επιλέχθηκαν από μια πολύ μεγαλύτερη δικογραφία και τις απολογίες των κατηγορουμένων τα ζητήματα που κατά τη γνώμη μας αποδείχθηκαν είναι: ότι πράγματι τελέστηκαν τα εξεταζόμενα στην παρούσα δίκη αδικήματα – κακουργήματα, όπως αναφέρονται στο κατηγορητήρια, δηλαδή α) η ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα, β) η απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των συνδικαλιστών κομμουνιστών του ΠΑΜΕ και γ) η απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Αμπουζίτ Εμπάρακ στο πλαίσιο της επίθεσης κατά των Αιγυπτίων αλλιεργατών”.
 
2. “Οι πράξεις αυτές, υπογράμμισε ο Χ. Στρατής, “εκτελέστηκαν ακριβώς από τους κατηγορούμενους ως φυσικούς αυτουργούς και συνεργούς, συμπεριλαμβανομένων όλων των κατηγορουμένων για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του Παύλου Φύσσα”.
 
3. “Οι ως άνω φυσικοί αυτουργοί”, τόνισε ο δικηγόρος, “δεν έδρασαν αυτόνομα ή αυτόβουλα αλλά οργανωμένα ως μέλη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της ΧΑ, ενεργώντας στο πλαίσιο των εντολών της ηγεσίας της και της απαρέγκλιτης ιεραρχίας και πειθαρχίας της οργάνωσης, με βάση το σχήμα πυρηνάρχης – περιφερειάρχης βουλευτής – αρχηγός.
 
Οι εχθροί της ΧΑ πρέπει να τσακιστούν
 
“Το κίνητρο των εγκληματικών τους πράξεων”, σημείωσε ο δικηγόρος, “δεν ήταν άλλο παρά η αποκρουστική ναζιστική ιδεολογία, που στοχοποιεί ως εχθρούς τους κομμουνιστές, τους ταξικούς συνδικαλιστές, τους αντιφασίστες τους προοδευτικούς ανθρώπους και τους μετανάστες”.
 
“Με άλλα λόγια”, συμπλήρωσε, “οι συγκεκριμένοι δράστες των ανθρωποκτόνων επιθέσεων φυσικοί αυτουργοί, όπως και των λοιπών επιθέσεων που εξετάστηκαν παρεμπιπτόντως δεν ωθήθηκαν στις εγκληματικές πράξεις τους από κάποια ατομική αντικοινωνική συμπεριφορά ή ατομική ροπή προς εγκληματική δράση αλλά ως μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης ως ρομπότ,όπως χαρακτηρίστηκαν είπαν οι μάρτυρες, ως στρατιώτες αυτής όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από τους μάρτυρες κατηγορίας και αποδείχτηκε από τα έγγραφα, υπακούοντας τυφλά στα κελεύσματα αυτής, τα οποία έχουν σαφή αναφορά στη ναζιστική ιδεολογία της οργάνωσης αυτής.
 
Με βάση την τελευταία, τη ναζιστική δηλαδή ιδεολογίας όλοι οι παραπάνω, οι «αντίθετοι» από τη ΧΑ, ήτοι οι κομμουνιστές, το μαχητικό συνδικαλιστικό κίνημα, οι μετανάστες και οι αντιφασίστες είναι εχθροί της ΧΑ που πρέπει να ηττηθούν όχι βέβαια στα πλαίσια ιδεολογικής αντιπαράθεσης αλλά να τσακιστούν”.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...