Δίκτυο υποκλοπών και κατασκοπείας σε Ελλάδα και Κύπρο

Δίκτυο υποκλοπών και κατασκοπείας σε Ελλάδα και Κύπρο
Δίκτυο υποκλοπών και κατασκοπείας σε Ελλάδα και Κύπρο


19/11/2019 – 16:06

Οι Ισραηλινοί πράκτορες που πιάστηκαν με υπερσύγχρονο «βαν» παρακολουθήσεων στη Λευκωσία είχαν στήσει παράρτημα και στην Αθήνα – Ποια «συμβόλαια» είχαν αναλάβει

 

Διαστάσεις κατασκοπευτικού θρίλερ σε Λευκωσία και Αθήνα προσλαμβάνει ο εντοπισμός και η κατάσχεση από τις κυπριακές αρχές ενός ΒΑΝ με υπερσύγχρονα μηχανήματα υποκλοπών αξίας εννέα εκατομμυρίων ευρώ.

Το ΒΑΝ που έχει μεταφερθεί στα κτίρια της κυπριακής κρατικής ασφαλείας είναι ιδιοκτησίας ενός πρώην πράκτορα της ΜΟΣΑΝΤ, ο οποίος έχει στήσει στην Κύπρο ιδιωτική υπηρεσία πληροφοριών που αναλάμβανε συμβόλαια υποκλοπών για λογαριασμό επιχειρηματιών, χωρίς να αποκλείεται και η διενέργεια κατασκοπείας για λογαριασμό τρίτων χωρών.

Οι εξελίξεις στη Λευκωσία προκάλεσαν κόκκινο συναγερμό στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της KONTRA NEWS ο ισραηλινός πρώην πράκτορας που διαθέτει υπερσύγχρονα συστήματα υποκλοπών συνεργάζεται με ιδιωτική εταιρεία στην Αθήνα που ειδικεύεται σε ζητήματα ασφαλείας.

Πρόκειται για μια από τις πέντε μεγάλες εταιρείες οι οποίες διενεργούν συστηματικά υποκλοπές για λογαριασμό μεγαλόσχημων παραγόντων της δημόσιας ζωής.

Οι εταιρείες αυτές που δραστηριοποιούνται ανεξέλεγκτα σε κάποιες περιπτώσεις διενεργούν υποκλοπές και για λογαριασμό ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Εξάλλου στο σύνολό τους διοικούνται από πρώην πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών που έχουν εμπειρία σε ζητήματα που σχετίζονται με τη διενέργεια υποκλοπών.

Στη Λευκωσία συνεχίζεται από την κρατική ασφάλεια ο εξονυχιστικός έλεγχος του ΒΑΝ που ανήκει στον πρώην πράκτορα της ΜΟΣΑΝΤ.

Στην έρευνα συμμετέχει και κλιμάκιο της ΕΥΠ γιατί κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο μέσα από τα υπερσύγχρονα συστήματα που διέθετε να συγκέντρωνε απόρρητο υλικό που έχει σχέση με κατασκοπευτική δραστηριότητα.

Στην Κατεχάκη έχουν αρχίσει να ανησυχούν για τις δραστηριότητες της ιδιωτικής εταιρείας πληροφοριών που συνδέεται με τον πρώην πράκτορα της ΕΥΠ.

Στην κατεύθυνση αυτή έχουν αρχίσει οι έρευνες σε όλες τις εταιρείες ασφαλείας που συγκαλύπτουν τις υποκλοπές με δήθεν δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών σεκιούριτι.

Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί μέχρι σήμερα έχουν αφεθεί ο ιδιωτικές εταιρείες πληροφοριών να λειτουργούν ανεξέλεγκτα.

Η ιδιότυπη ασυλία που έχουν εξασφαλίσει οφείλεται στο γεγονός ότι στη διοίκηση των εταιρειών αυτών βρίσκονται πρώην αξιωματικοί που έχουν υπηρετήσει σε νευραλγικές θέσεις στην ΕΥΠ και την κρατική ασφάλεια.

Η κυπριακή αστυνομία ελέγχει εξονυχιστικά και το κτίριο το οποίο στεγάζεται η εταιρεία του πρώην πράκτορα της ΜΟΣΑΝΤ.

Πάντως μέχρι τώρα οι κυπριακές αρχές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση.

Όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις τα στοιχεία των ερευνών είναι για ευνόητους λόγους απόρρητα.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...