Δίμηνη παράταση στα επιδόματα ανεργίας – Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι

bb
Δίμηνη παράταση στα επιδόματα ανεργίας – Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι

Δίμηνη παράταση στα επιδόματα ανεργίας  - Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι

Αναλυτικά τα ποσά στα οποία αντιστοιχεί η δίμηνη παράταση των επιδομάτων ανεργίας του ΟΑΕΔ

Τον τρόπο με τον οποίο θα πληρωθούν οι δικαιούχοι τη δίμηνη παράταση των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν τον Μάρτιο ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού, η πληρωμή του πρώτου μήνα της παράτασης θα ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου και του δεύτερου μήνα της παράτασης θα ολοκληρωθεί εντός Μαΐου.

Αναλυτικότερα, μετά τη δημοσίευση της σχετικής ΚΥΑ, που αναμένεται τις επόμενες ημέρες, η καταβολή της παράτασης της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων θα ολοκληρωθεί αυτόματα, με κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια των δικαιούχων και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι

Η δίμηνη παράταση αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

  • Τακτική επιδότηση ανεργίας – έως 798,5 € (έως 399,25 € μηνιαίως), προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος
  • Βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – έως 798,5 € (έως 399,25 € μηνιαίως)
  • Επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας – έως 400 € (έως 200 € μηνιαίως).

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ. Δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση και δεν έχουν επωφεληθεί από παρατάσεις της ίδιας επιδότησης. Επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα της παράτασης, θα λάβουν ποσό αναλογικό, με βάση τις ημέρες ανεργίας τους.

Πηγή: kontranews.gr

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...