«Η Μητρόπολη έχει το προνόμιο να διαθέτει δυο μεγάλα αστικά κέντρα, το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο, το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι», σημείωσε ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του Αχελώου (στον εκδότη Νίκο Κανή) θέλοντας να καταδείξει , όπως έκανε και στους ενθρονιστήριους λόγους του , πως για τον ίδιο οι δύο πόλεις έχουν την ίδια βαρύτητα.

Προτίθεται ωστόσο να το αποδείξει και εμπράκτως καθώς τόνισε πως στις προτεραιότητες του είναι να λειτουργήσουν γραφεία της Μητροπόλεως και στο Αγρίνιο και προς τούτο αναζητείται χώρος. Βρίσκεται εξάλλου προς τούτο σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή ενώ εξαρχής είχε κάνει λόγο για διοικητική ανασυγκρότηση.

Επεσήμανε ο Μητροπολίτης την αναγκαιότητα αυτή τονίζοντας πως πρέπει να λειτουργήσουν δομές της Μητρόπολης και στο Αγρίνιο ώστε και οι Αγρινιώτες να έχουν τη δυνατότητα να συναντούν τον επίσκοπο τους και να μην αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο Μεσολόγγι για πιστοποιητικά και οι κληρικοί για υποθέσεις τους. Προανήγγειλε φυσικά την επαρκή στελέχωση των γραφείων τόσο σε Μεσολόγγι όσο και σε Αγρίνιο.

Σε καθημερινή βάση πλέον επιβεβαιώνεται πως ο Δαμασκηνός ήρθε στην Αιτωλοακαρνανία έχοντας βαθιά γνώση των τοπικών ζητημάτων και των διεργασιών του περασμένου διαστήματος και αποφασισμένος να γυρίσει σελίδα στην τοπική εκκλησία σε όλα τα επίπεδα, χωρίς εξαρτήσεις και χωρίς συμβιβασμούς.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Σε κάποιους προφανώς δεν θα αρέσουν οι υπερβάσεις του σε νοοτροπίες και τοπικισμούς, αλλά αυτό είναι δικό τους πρόβλημα…σημειώνεται στο δημοσίευμα του Agrinionews.gr

Πηγή Αgrinionews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...